برای این کار بهتر است گوشت و مرغ را به تکههای کوچکتر برش بزنید. مقداری روغن در تابه بریزید و اجازه دهید تا روی شعله متوسط گاز داغ شود. سپس سیخهای چوبی را در تابه بچینید تا یک طرف آنها روی شعله ملایم گاز بپزد.
- این کباب لذیذ از راسته ی گوسفندی، فیله ماهی و سینه ی مرغ پخته می شود.
- اگر دوست دارید طعم غذای شما ترش باشد، قوروت را کمی بیشتر بجوشانید.
- در صورت ترشی زیاد می توان مقداری شیره انگور به غذا اضافه کرد.
- در ابتدا فیله گوسفند یا گوساله را به خوبی شستشو دهید و به طول روی سطح مناسبی قرار دهید و برش بزنید.
- کمی روغن کرمانشاهی را در یک تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.
شمامیتوانید نصف پیمانه فلفل دلمه خرد شده و قارچ تفت داده شده را نیز به این خوراک اضافه کنید. ماهی مرکب با گوشت سفید و بیاستخوان، یکی از ماهیهای کمیاب در ایران است؛ زیرا بیشتر صادر میشود. در استان هرمزگان، یک خوراک بسیار خوشمزه با ماهی مرکب درست میشود که نام آن عنکاس یا انکاس است.
جاهای دیدنی چهارمحال و بختیاری
اگر در سفر خود به موزه های شهرکرد و خاصه موزه باستان شناسی سری زدید، بدانید که در نزدیکی شما رستورانی قدیمی و پر از غذاهای خوشمزه قرار گرفته است. منوی این رستوران سنتی کمی با دیگر رستورانهای ایرانی متفاوت است. در این رستوران علاوه بر کباب و خورشهای مختلف، غذاهایی مانند خوراک زبان و انواع ماهی را نیز میتوانید پیدا کنی. نام رستوران باعث میشود فکر کنید که قرار است یک غذای جنوبی را در یکی از رستورانهای شهرکرد امتحان کنید. بعید نیست که واقعاً همینطور باشد و در دل شهرکرد بتوانید فرصت چشیدن غذایی جنوبی را داشت باشید. برنج را از حدود یک تا دو ساعت قبل، بدون نمک خیس کنید و قلم را هم با کمی نمک بهصورت جداگانه بپزید.
این خورشت بسیار شبیه خورشت بادمجان است وتمامی مواد یکسان است و تنها به جای بادمجان از بامیه استفاده می شود. در اینجا دمباله بامیه را جدا کرده و آنها را با سیر درسته سرخ می کنیم. سفرهخان چلچراغ و کافه لئو در نزدیکی هتل جهانگردی شهرکرد قرار گرفتهاند. خوب است بدانید شهرکرد معمولا گرمترین روزها را در مرداد ماه ( با دمای 34 درجه سانیگراد) و سردترین هوا را در دی ماه (با دمای منفی 19 درجه سانتیگراد) دارد.
آغاز هفته فرهنگ شهرستان اردستان
برای تهیه این آش ترکی بهتر است از روغن حیوانی یا کره محلی استفاده کنید. شما میتوانید برای ترش مزه کردن این آش یا سوپ از کمی آبغوره نیز استفاده کنید. اگر مشکل چربی و کلسترول ندارید از روغن حیوانی زردرنگ استفاده کنید تا رنگ و لعاب بهتری به غذای شما دهد. حالا مخلوط جاصل را نیز به مدت دوازده تا بیست و چهار ساعت داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید مزه دار شود سپس پیاز و فلفل دلمه ای را خلال کنید. 1_ می توانید به جای استفاده از فیله مرغ، از فیله ماهی استفاده کنید.
یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای لری ، سغدو یا همان دلمه سیرابی و شیردون است. این غذا دقیقا همان دلمهای است که در همه جای ایران رایج شده با این تفاوت که داخل آن سیراب یا شیردون خرد شده را با موادی مثل لپه و برنج و آلو مخلوط می کنند و در همان سیرابی میپیچند. این غذا بسیار مقوی است و به کسانی که مشکلات معده دارند بیشتر توصیه میشود. سغدو را بهتر است در رستورانهای سنتی و محلی لرستان امتحان کنید چون هم قیمت معقولی دارند و هم با نحوه پخت صحیح این دلمه آشنا هستند. دنده کباب که در گویش محلی به آن دنه کواو میگویند، از محبوبترین غذاهای غرب ایران و زاگرس است، هر چند این غذا معمولا با نام کرمانشاه کنار هم میآید.
در این مرحله یک نان محلی را در ظرف میانداختند تا این چربی لذیذ به خرد نان برود. سپس صبر میکردند تا آب موجود در ظرف روی حرارت آتش بهطور کامل بخار شود و گوشت به روغن بیفتد. پس از پخت گوشت و تمامشدن آب قابلمه، قرمه آماده میشد که برای نگهداری از آن، قرمهها را در شکمبه تمیز بز یا گوسفند میریختند، در آن را محکم میبستند و در محلی خنک قرار میدادند تا در فصل زمستان نوش جان کنند.
جاذبه های دیدنی شهرکرد
مواد اصلی این دسر محبوب، گردو، روغن، خاک قند، آرد و خرما است. در این استان به دلیل مجاورت دریا، از ماهی زیاد استفاده می شود. ماهی از لحاظ غذایی برای بدن بسیار مفید است و از بیماری های متعدد و شایع چون بیماری های قلبی، فشار خون، بیماری های مغزی، تجمع پلاکت و نامنظم بودن ضربان قلب جلوگیری می کند.