آرد، آب یا شیر، نمک، کره محلی یا روغن کرمانشاهی، زعفران و پیچک محلی و تره کوهی يا «كنیوال» (گیاهان خودرو بهاره کوهی)، تره یا پیازچه از مواد تشکیلدهنده این نان سنتی هستند. پیچک و کینوال، عمر کوتاهی در حدود ۴۵ روز دارند و تنها در فصل بهار پیدا میشوند؛ به همین دلیل، نان کلانه در دیگر مواقع سال با تره یا پیازچه درست میشود. پیچک، گیاهی با برگهای بلند با انتهای سفیدرنگ است و طعمی تند و تیز دارد.
- کوفته در ترکیبهای متنوعی از جمله کوفته پر شده با آلو، مغز گردو، زرشک و کشمش، آلبالوهای ترش و…
- اما لوبیاپلویی که قرار است امروز در موردش با شما صحبت کنیم کمی متفاوت است.
- در ادامه زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی را در قابلمه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
- در این مقاله لیستی از بیشتر از ۲۰ غذا را به شما معرفی کرده ایم و شما میتوانید از لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج به عنوان ایده برای غذای مهمانی ها استفاده کنید.
عمل سابیدن و افزودن آب را چند بار تکرار کنید تا غلظت آب قوروتآلود به غلظت دلخواه شما برسد. پیازهای خرد شده را در یک تابه با روغن حیوانی سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. سپس محلول قوروت را بههمراه نمک و فلفل به پیاز داغ بیفزایید و غذا را برای چند دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا گرم شود؛ اما به جوش نیفتد. روی قوورت بادمجان را با بادمجان سرخ شده، نعنا داغ و دارچین تزئین کنید. سپس سیبزمینیهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند. سیبزمینیهای سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
آموزش تصویری طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و خوشمزه
برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید. باقلی قاتق، یکی از خورشهایی است که میتوان بهعنوان پیشغذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره نیز سرو کرد. این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخشده، هوش را از سر شما خواهد برد. نان بلیط یا نان بلوطی، قدیمیترین نان محلی کهگیلویه و بویر احمد است. برای تهیه این غذا پوسته سخت بلوط را میگیرند و آن را خشک میکنند.
اشکنه را با نام روغنآب یا سوپ نیز میشناسند، اما باید بدانید که اشکنه با سوپ، کاملا متفاوت است. در ادامه با مراجعه به مقاله انواع اشکنه در مجموعه غذاهای محلی کجارو، با انواع این غذا در ایران آشنا شوید و غذایی ساده و مقوی در خانه طبخ کنید. برای تهیه گوشت قورمه، گوشت خورشتی را با دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. در ادامه یک عدد پیاز درسته، لپه از قبل خیس شده و روغن را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت و لپه روی حرارت ملایم گاز بهآرامی بپزند.
۱۶- آبگوشت متنجنه کرمانی
گردشگران خارجی که در زمان ماه رمضان به ایران سفر میکنند با خوردن زولبیا و بامیه به سرعت شیفته آن میشوند. زولبیا ترکیبی از آرد، ماست، روغن، جوش شیرین و زعفران است. خاگینه، نرگسی یا املت اسفناج، املت قهوه خانهای یا املت گوجه که ماده اصلی آنها تخم مرغ است، به عنوان املتهای ایرانی معروف شناخته میشوند. در این میان املت گوجه فرنگی محبوبترین املت ایرانی است و برای طبخ آن از پیاز، پوره گوجه فرنگی و تخم مرغ استفاده میشود. واژه یخنی در میان بعضی شهرها مانند کازرون و شیراز همچنان شنیده میشود و غذایی مانند آبگوشت است. در گذشته این غذا به عنوان غذای مهمانی شناخته میشد و در مهمانیها به عنوان یک غذای مقوی در سفره قرار میگرفت.
رشته پلو سنتی ترین غذای ایرانی
طرز تهیه این غذا به این شکل بوده که آلبالو را با شکر و آب روی حرارت ملایم میجوشانیم و میگذاریم خنک شود. سپس مقداری از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید و با قاشق آلبالوها را از شربت شکر جدا کنید و روی سطح برنج بپاشید و همه آلبالوها را کنار برنج قرار دهید. همهی ما با این غذای خوش بر و روی زعفرانی و ته دیگی ایرانی آشنا هستیم؛ تهچین! تهچین یكی از غذاهای ایرانی محبوب و رایج است كه معمولاً در پخت آن از ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ استفاده میشود.
در مرکز ایران در طبخ فسنجان، گوشت قرمز چهارپایان بهصورت رنده شده و قل قلی ریز بهکار میرود. با اینکه شاید ظاهر زیبایی نداشته باشد، اما بهشدت خوشمزه و لذیذ است. نگران روغن روی خورش نباشید که این روغن در اثر تفت دادن و پختن گردو بهوجود آمده و سالم است. کراهی معمولا با نان سیر یا نان روغنی، نان روتی هندی، چاپاتی، پیتا یا برنج در کنار سالاد، چاشنی هندی رایتا (متشکل از ماست، نعنا، سیر و خیار) و سبزی خوردن سرو میشود.