کبه یک نوع غذای عربی است که در آشپزی بوشهر وارد و در غذای محلی بوشهری ماندگار شده است. در آشپزخانه مردمان بوشهر انواع غذاهای دریایی تازه صید شده پیدا میشود و بوشهر را میتوان بهشت طرفداران غذاهای دریایی دانست. کوفته آب سماق را اکثرا با نان میخورند اما رستورانهایی هستند که این غذا را با برنج هم برایتان سرو کنند.
- سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج روی حرارت متوسط رو به زیاد برای هفت تا ۱۰ دقیقه بپزد و مغز دانههای آن نرم شود.
- برنج آبکش شده را به کاسه تخمها اضافه کرده و بهآرامی هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.
- مقداری روغن کف قابلمه بریزید و تهدیگ دلخواهتان را در ته آن بگذارید.
اولین شنبه از ماه آذر هرسال خورشیدی را روز جهانی قورمه سبزی می نامند. و حتی در مواقع عادی و به صورت روزانه بسیار متداول بوده است. این غذای سنتی امروزه هم طرفداران خاص خود را دارد و مخصوصا پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها علاقه خاصی به ان دارند. اگر ایرانی هستند، محال است که طعم خوشمزه این غذا را امتحان نکرده باشید. روزهای جمعه و دورهمی های خانواده فرصت بسیار خوبی برای تهیه آبگوشت و مخلفات مخصوص کناری آن است.
طرز تهیه خورش ترشه تره (گیلان)
برخی افراد، کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چایخوری زنجفیل را در خورش قیمه میریزند تا غذا طعم و تندی خوبی به خود بگیرد. دارچین، زعفران، هل و گلاب را نیز برای خوشعطر و طعم کردن این خورش به آن اضافه میکنند. گمنه بوشهری را معمولا با ماهی سرخ شده یا قلیه ماهی سرو میکنند. برخی افراد برای طعم بهتر گمنه بوشهری، بهجای آب از استاک یا آب مرغ استفاده میکنند. در این صورت ادویه را حذف کنید، زیرا استاک مرغ، خود دارای ادویه است. روی یوان آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزئین کنید.
قیمه یزدی
کباب یکی از پر طرفدارترین و محبوب ترین غذاها در میان مردم ایران است. کباب در ایران انواع گوناگونی دارد مثل کوبیده, جوجه, برگ و کباب گوشت. مشکوفی هم یک دسر قزوینی است، البته در مازندران هم مشکوفی را میپزند. از دیگر موادی که برای تهیه این دسر خوشطعم استفاده میشود، میتوان به زعفران، شکر، گلاب و شیر اشاره کرد. خورش ماس یا خورش ماست بر خلاف نامش، دسر است؛ دسری که بین اصفهانیها خیلی طرفدار دارد.
طرز تهیه خورش ماست (اصفهان)
در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای محلی استان البرز آشنا کنیم. کباب زردک یا کباب مشتی، یکی از انواع کبابهای سنتی استان اصفهان است که با گوشت چرخکرده، پیاز، زردک، آرد نخودچی و ادویهجات درست میشود. این کباب، در واقع یک نوع شامی فوقالعاده خوشطعم و خوشخوراک است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد.
این غذا در جنوب ایران و در استانهای بوشهر، هرمزگان و خوزستان با نام «هواری» مشهور است که اگر با میگو یا ماهی درست شود به آن میگو پلو یا هواری میگو و هواری ماهی میگویند. پلو هزاری یکی از انواع غذاهای سنتی جنوبی است که اصالت آن به بندرعباس برمیشود؛ البته هزاری در استانهای مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه میشود. برای تهیه این غذا میتوان از انواع ماهیهای جنوبی از جمله سالمون، رشکو، سرخو و شیر یا حتی قزل آلا استفاده کرد. از دیگر مواد تشکیلدهنده هزاری میتوان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویهجات اشاره کرد.
گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه در یک کاسه ورز دهید. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید. تره، اسفناج و شنبلیله تفت داده شده را نیز بههمراه لیمو عمانی در یک ساعت پایانی پخت خورش در قابلمه بریزید تا یک خورش قورمه سبزی مجلسی داشته باشید. سعی کنید که لیمو عمانی را قبل از ریختن در خورش در آب جوش بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. نمک را در نیم ساعت پایانی به خورش اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا در صورت نیاز به آن نمک یا فلفل بیشتری بزنید.
این غذای خوشمزه، بر خلاف ظاهرش ارزش غذایی بالایی دارد. در گذشته آب دوغ خیار یکی از غذاهای ایرانی دارای جایگاه در روتین زندگی مردم بوده است. آش رشته از مهمترین غذاهای ایرانیبرای پختن آش از حبوباتی مانند انواع لوبیا، عدش، نخود، ماش، جو و حتی گاهی گندم استفاده می شود. این حبوبات را معمولا از قبل خیس می کنند و آن ها را می پزند.