در طرز تهیه خورش لوبیا چیتی میتوانید به دلخواه از گوشت یا قارچ استفاده کنید. این خورش لذیذ برای روزهای فصل زمستان یک انتخاب بسیار خوب است. طرز تهیه خورش ماست در شهرهای شمالی و همدان هم مشابه است و شکر، خلال یادام و پسته جزو اصلی آن به شمار میروند.
- اکبر جوجه هم یکی از معروف ترین غذاهای شمال کشور است، دارای قدمت زیادی می باشد و مطمئنا می تواند در لیست غذاهای اصیل ایرانی قرار بگیرد.
- جو را بگذارید با 2 لیتر آب بپزد و لعاب بیندازد، وقتی آب کاملاً تبخیر شد میتوانید شیر را اضافه کنید.
- پیاز خردشده را در ظرفی دیگر در روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد، نعنا و جعفری که ساطوری کردهاید، به آن اضافه کنید.
خورش قیمه از حدود ۸۰ تا ۹۰ سال پیش، بهعنوان یک غذای نذری در میان ایرانیان شناخته میشود. شما میتوانید ترخینه جامد را در خانه تهیه کرده یا بهصورت آماده از عطاریها خریداری کنید، البته باید در نظر داشته باشید که درست کردن ترخینه جامد، حدود هفت روز زمان میبرد. با ما همراه باشید و با طبخ این آش ایلامی مقوی از سرماخوردگی و آنفلونزا دوری کنید.
طرز تهیه انواع ماش پلو مجلسی و عکس تزیین ماش پلو
در همین حین، گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آنها را بهشکل کوفته قلقلی دربیاورید و در آش حال در جوش بریزید. پخت انواع غذاهای ایرانی، مخصوصا غذاهای محلی اصلا سخت نیست. در طرز تهیه خورش دال عدس، برای اینکه طعم غذا ترش شود کافی است مثل اهوازیها کمی تمبر هندی به غذا اضافه کنید.
رستوران سنتی گل یخ
گوشت خورشتی، لوبیا چیتی، پیاز، رب گوجهفرنگی، زعفران، غوره، نمک و فلفل از مواد تشکیلدهنده ارومیه خورش هستند. یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی با برنج که اصالت کردی دارد، «سیب پلو کرمانشاهی» است. در طرز تهیه سیب پلو از سیب زمینی، گوشت یا مرغ استفاده میشود. در منوی غذای ایرانی، «میرزا قاسمی» به عنوان یک غذای ایرانی خوشمزه با اصالت شمالی، جایگاه ویژهای دارد.
۶. غذاهای محلی استان لرستان
سیر و آب نارنج یا آبغوره هم فوتهای کوزه گری برای خوشمزه شدن این غذای گیلانی هستند. رستوران چهل ستون تهرانپارس یکی از بهترین رستوران های سنتی شرق تهران محسوب میشود که در محدوده دلاوران قرار دارد. این رستوران بهخوبی دیزاین شده است و میتوان آن را ترکیبی از دیزاین سنتی و قاجاری دانست. بخشهایی از این رستوران کاملاً قجری و سلطنتی و بخشهایی دیگر از آن، به شکل کاملاً سنتی و بیآلایش طراحی شده است. در بخش میانی این رستوران، فضایی باز با حوضی لاجوردی تعبیه شده است که به چهل ستون ظاهری بسیار زیبا هدیه میدهد.
برخی افراد، کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چایخوری زنجفیل را در خورش قیمه میریزند تا غذا طعم و تندی خوبی به خود بگیرد. در برخی طرز تهیهها بهجای پیاز از سیر استفاده میشود. شما میتوانید خورش عدس را بهجای گوشت گوسفندی با مرغ نیز درست کنید. برای تهیه ماهی دودی، آن را در زمان دم کشیدن، روی برنج قرار دهید تا برنج شما عطر دودی نیز به خود بگیرد. در برخی طرز تهیهها بهجای زعفران از زردچوبه استفاده میشود.