در همین حین، پیاز ریز رنده شده را با زردچوبه در یک تابه در کمی روغن تفت دهید تا حسابی طلایی و سرخ شود. لپه باقلا را آبکش کنید و آن را بههمراه برنج از قبل خیس خورده، پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره در یک قابلمه بریزید. بهاندازه یک بند انگشت آب روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
- برای تهیه آش یارمه علاوه بر سبزی به بلغور گندم، نخود، لوبیا سفید، پیاز داغ، سیر داغ و آرد نیز نیاز دارید.
- این استان از نظر جاذبه های طبیعی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی بسیار غنی است.
- با توجه به محبوبیت در میان تمام ایرانیان علاوه بر شهرکرد، در اغلب رستوران ها در تمامی شهرهای ایران این غذا سرو می شود.
- گیاهی که به ظاهر شبیه به طرح است و در کوه های غرب ایران رشد میکند و با نام هایی مثل پیاز یزدی، سوره بنه، بن سرخ،، لپو میشناسند.
خط ریلی چهارمحال و بختیاری در گذشته با عنوان “راه آهن بختیاری” در حدود ۴۰ سال پیش مطرح گردید و مطالعات مقدماتی آن قبل از انقلاب اسلامی انجام شد ولی هنوز ساخته نشده است. مسجد اتابکان مربوط به اتابکان است و در شهرکرد، مرکزفرمانداری کل چهارمحال بختیاری واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۲۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قلعه چالشتر اثری با شکوه از نظر معماری و هنر حجاری در ایران است که در پنج کیلومتری شهرکرد قرار دارد. این قلعه تلفیقی از معماری دوران قاجار با معماری اروپایی است که با ستونهای ایستاده از سنگ خودنمایی می کند. قلعه در منطقه چالشتر واقع شده که در دوره صفویه مرکز حکمرانی چهارمحالی ها بوده که به وسیله کلانتران، روستاها و مناطق تحت سیطره خود را کنترل می کردند .
افزودن یک قلم گوسفند بههمراه گوشت به خروش، طعم بی٬نظیری به غذای شما میدهد. در طبخ خورش قیمه زعفرانی مجلسی از لیمو عمانی رنگ روشن استفاده کنید تا خورش شما ظاهر بهتری پیدا کند. برخی افراد، کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چایخوری زنجفیل را در خورش قیمه میریزند تا غذا طعم و تندی خوبی به خود بگیرد. برخی افراد برای طعم بهتر گمنه بوشهری، بهجای آب از استاک یا آب مرغ استفاده میکنند. در این صورت ادویه را حذف کنید، زیرا استاک مرغ، خود دارای ادویه است.
۱. غذاهای محلی استان یزد
برنده بوی بد دهان ودارای”طبیعت گرم درجه 1و طبیعت خشک درجه2 ” است. تنظیم فشار و قند خون، اشتها اور، نشاط اور، ضد درد معده ، خوشبو کننده دهان ، رفع تنگی نفس ، درمان میگرن و دردهای عصبی و دارای طبیعت گرم درجه2 است.
۲۱. غذاهای محلی استان خراسان رضوی
پس از پخت کامل مواد و جوش آخر، دو عدد تخممرغ را در یک کاسه بشکنید و کمی هم بزنید. اردک شکمپر در استان گیلان نیز طبخ میشود و از طرفداران بسیاری برخوردار است؛ اما اصالت این غذا به استان مازندران برمیشود. مخلفات رنگارنگ و ترشمزه اردک شکمپر آنقدر لذیذ هستند که آب دهانتان را راه خواهند انداخت. پس در سفر به مازندران و در خانه محلیها حتما سراغ این غذای خوشمزه را بگیرید و اگر تاکنون آن را نخوردهاید، حتما آن را امتحان کنید. برنج، هویج، گوشت چرخکرده، پیاز، کشمش پلویی، زعفران و روغن درست میشود. شیشلیک از غذاهای مخصوص مشهد به حساب میآید که از واژهای ترکی گرفته شده است.
زیره پلو
مردم در این استان به دو دستهی چهارمحالیها و بختیاریها تقسیم میشوند. بیشترین اقوامی که در این استان وجود دارند به ترتیب بختیاری، فارس و ترک قشقایی هستند. چهار محالیها به زبان فارسی و ترکی و بختیاریها هم به شاخهای از زبان لری، یعنی گویش بختیاری صحبت میکنند. به طور کلی میتوان گویش مردمان این منطقه را فارسی، ترکی، قشقایی و بختیاری معرفی کرد. با ما همراه باشید تا استان چهار محال و بختیاری را بیشتر بشناسیم. شما میتوانید در انتهای پخت کمی زعفران دمکرده یا رب سرخ کرده به آبگوشت اضافه کنید تا رنگی زعفرانی یا قرمز به آن بدهید.
سپس تکههای مرغ را با مقدار مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر میخواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید، آنها را با ادویهجات بپزید یا سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکههای مرغ، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. سپس روی آن را با مرغ، خرمای تفت داده شده، کشمش و زرشک سرخ شده، خلال پسته و خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید. نمیتوان از غذاهای جنوبی گفت و حرفی از سمبوسه و فلافل معروف خوزستان نزد که در اکثر شهرهای جنوب کشور طرفدار دارد و غذاهای تند و اشتهاآوری هستند که طعم واقعی آنها را میتوانید در خوزستان بچشید. علاوه بر این، ردپای غذاهای تند هندی و عربی نیز در گوشه و کنار مناطق مختلف خوزستان به چشم میخورد که خوردن هر یک از آنها لذتی دوچندان را نصیبتان میکند.