دستور پخت این غذا با چلو گوشت تفاوت زیادی ندارد، اما اگر بر روی هیزم پخته شود بدون شک طعم دلچسبتری خواهد گرفت. یکی دیگر از غذاهای بومی استان که در رستوران بختیاری سرو می شود و بسیار مورد توجه گردشگرانی که به این شهر سفر کرده اند قرار گرفته است، آش “آو تفتاله” است. این آش در زمره آش های اصیل بختیاری قرار دارد که مواد اصلی آن شامل آب، برگ زردآلو، روغن، پیاز و ترشی ناردون است. طرز تهیه به این صورت است که نخود خیس و آبکش شده را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد.
- ردی)، به عنوان جدیدترین سامانه رزرو آنلاین اقامتگاه در ایران شروع به فعالیت کرده است.
- حالا اجازه دهبد مخلوط حاصل به مدت دوازده تا بیست و چهار ساعت داخل یخچال بماند سپس گوشت سینه مرغ را با زعفران ترکیب کرده و بعد به آن نمک، فلفل، دو قاشق روغن مایع زیتون و آب پیاز بیفزایید.
- این غذا دقیقا همان دلمهای است که در همه جای ایران رایج شده با این تفاوت که داخل آن سیراب یا شیردون خرد شده را با موادی مثل لپه و برنج و آلو مخلوط می کنند و در همان سیرابی میپیچند.
- سپس سیخ های کباب را داخل تابه می چینیم و حرارت را ابتدا ملایم می کنیم تا گوشت ها آب نیندازند و بعد از اینکه رنگ گوشت ها عوض شد آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز خودش را بگیرد و بعد حرارت را کم می کنیم.
- این آش از گوشت گوسفندی، حبوبات فراوان و دو نوع سبزیهای تشکیل میشود و از همین نظر شباهت بسیاری به آش شلهقلمکار دارد.
شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای قزوین و طرز تهیه آنها آشنا شوید. ابتدا پیاز را رنده ریز کنید، آب آن را بگیرید و همراه با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت چرخکرده اضافه کنید و خوب ورز دهید. در صورت تمایل میتوانید یک قاشق غذاخوری جعفری ساطوری به آن بزنید و بعد این مخلوط را برای یک ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس از آنها بهاندازه یک گردوی کوچک بردارید و گوشت قلقلی درست کنید. گوشتهای قلقلی را در روغن سرخ کرده و بعد آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
نان چپه
در ادامه طرز تهیه بز قورمه را در مجموعه غذاهای محلی کجارو مشاهده کنید. استان چهارمحال و بختیاری با اقلیمی خارقالعاده و طبیعتی سرسبز، انواع میوه و سبزی، غلات و دام را در اختیار مردمان خود قرار میدهد تا آنها بتوانند غذاهایی رنگارنگ و خوشمزه را با این مواد غذایی تازه تهیه کنند. قلیه ماهی از معروفترین غذاهای جنوبی ایران است که در استانهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان درست میشود. طرز تهیه این غذا بسیار ساده و سریع است و بهعلاوه به مواد اولیه بسیاری احتیاج ندارد. قلیه ماهی جنوبی با سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، ماهی جنوبی، تمر هندی و ادویهجات تهیه میشود.
کوفته بختیاری
در ابتدا خرماها را از وسط و بدون متلاشی کردن، برش بزنید و هسته آنها را دربیاورید. سپس کره را در یک تابه متوسط گرم کنید و خرماها را در آن تفت دهید تا پوست آنها براق شود. ته قابلمه، نه دیگ سیبزمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دمکنی، دم بکشد. در مرحله بعدی پیازها را به صورت حلقه ای خرد کنید و لا به لای گوشت مرغ و گوشت قرمز قرار دهید.
سفره خانه سنتی چلچراغ
در ادامه به معرفی تعداد ی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری می پردازیم. غذای خوب خوردن در سفر، یکی از مهمترین چیزهایی است که کیفیت و حال خوب سفرتان را چند برابر میکند. فکرش را بکنید که این سفر، رفتن به یکی از زیباترین و خوشآبوهواترین شهرهای کشورمان باشد. میخواهیم در این شهر گشتوگذار کنیم و با رستورانهای شهرکرد آشنا شویم. از رستورانهای سنتی که بوی کباب و نان داغ در آنها میپیچید تا فستفودها و کافههایی با فضا و غذاهای مدرن، همگی در این لیست قرار دارند. بعید است که در میان تمام این رستورانها، جایی مطابق سلیقه خود پیدا نکنید.
(می توانید ۱ الی ۲ قاشق آب لیمو ترش تازه نیز اضافه کنید) و روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۴ ساعت استراحت کنند.اگر زمان کافی دارید از شب تا صبح اجازه بدهید استراحت کنند. آش کلونک یکی از آشهای معروف شهر الیگودرز است که به دلیل نوع سبزیای که در آن استفاده می شود، فقط در فصل بهار طبخ میشود. سبزی این آش به صورت خودرو رشد میکند و فقط در فصل بهار میتوان آن را پیدا کرد. برای آشنایی با طرز تهیه اوترشی لطفا اینجا را کلیلک بفرمایید .