آش برنج همدان، یکی از غذاهای سنتی، مقوی، سالم و بسیار محبوب این استان است که با وجود برنج، عدس و آب قلم، مواد مغذی و مورد نیاز بدن انسان را تامین میکند. خوردن این آش بهخصوص در فصل زمستان، برای درمان یا جلوگیری از سرماخوردگی بسیار توصیه میشود؛ پس به شما پیشنهاد میکنیم که حتما این آش را در این روزهای سرد سال در خانه درست کنید. آش برنج، بهسادگی در بدن هضم میشود و به همین دلیل، این آش، یک وعده غذایی مناسب برای کودکان به شمار میآید.
- ایران هم از این قائله مستثنی نیست و ایرانیها بستنی را به عنوان دسر یا یک میان وعده بینظیر استفاده میکنند.
- خورش ماش در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله روستای زیارت، نومل، کلاجان سادات و قاجار و غیره از محبوبیت بالایی بهخصوص در فصل بهار و زمستان برخوردار است.
- مرغ همراه با برنج زعفرانی و خلال بادام و پسته و زرشک، علاوه بر ترکیب رنگ اشتها آوری که دارد، بسیار لذیذ است.
- در آخر هم کمی آبلیمو برای خوش عطر و طعم شدن خورشت به آن اضافه میشود.
- اگر در روزهای ماه محرم و صفر به شهر مشهد سفر کنید و خیلی خوششانس باشید ممکن است موفق به خوردن شله لذیذ مشهدیها شوید.
در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا درباره غذاهای ایرانی مطالب بیشتری بخوانیم. همچنین شما میتوانید در مقالههای دیگری غذاهای ایرانی ساده، غذاهای ایرانی با مرغ، غذاهای ایرانی بدون برنج، غذاهای ایرانی بدون گوشت، غذاهای طبع گرم و خورشهای ایرانی را هم بخوانید. دلمه برگ مو که جز پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج به شمار میروند و در شهر های مختلف ایران از این غذای محبوب استفاده میشود.
طرز تهیه هواری میگو
این غذاها بسیار محبوب و پرطرفدارند و برای پیش غذا، پیک نیک و جشن تولد هم گزینه های مناسبی هستند. سفره بیبی سهشنبه، سفرهای فقیرانه است که وسایل لازم برای آن را از هفت خانه که فردی به نام فاطمه در آنها باشد، تهیه میکنند. این سفره معمولا برای گرفتن حاجتهای مهم نذر میشود و برگزاری آن، قانون مشخصی دارد. طبخ اردک شکمپر به زمان و حوصله بسیاری نیاز دارد؛ اما مطمئن باشید که بهمحض مزهکردن آن، متوجه میشوید که این غذا ارزش زمانی که برای آن سپری کردهاید را داشته است. اردک شکمپر، یک غذای بسیار مجلسی و متفاوت است که با حضورش در سفره مهمانی، رنگ متفاوتی به سفره شما خواهد بخشید و همگان را خوشحال خواهد کرد.
مواد تشکیل دهنده دلمه عبارت است از گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و مخصوص دلمه، لپه و… است. آبگوشت یا دیزی یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که موارد تشکیل دهنده آن حبوباتی مانند نخود، لوبیا سفید و گوشت و چربی و پیاز است. این غذا از تمامی غذاهای ایرانی اصیل تر است و برای مثال اگر قصد دارید تا دوستان خارجی خود را با آشپزی سنتی ایران آشنا کنید بهتر است برایش دیزی بپزید! این غذا با نان سنگک داغ، سبزی خوردن، پیاز، ترشی و دوغ سرو می شود و بعد از خوردن تلیت تمامی حبوبات آن را به همراه گوشت کوبیده وبا نان میل می کنند. در زبان ترکی به سنگ «داش» میگویند و به همین علت، نام این غذا که روی سنگهای داغ پخته میشده است را «سرداشی» گذاشتهاند. کباب سرداشی در همدان همراه با نان سنگک و سبزیجات تنوری شده سرو میشود و غذایی بسیار لذیذ و اشتهابرانگیز است.
طرز تهیه خورش گل کلم خوشمزه و مجلسی
در طرز تهیه سیب پلو از سیب زمینی، گوشت یا مرغ استفاده میشود. در منوی غذای ایرانی، «میرزا قاسمی» به عنوان یک غذای ایرانی خوشمزه با اصالت شمالی، جایگاه ویژهای دارد. برای طرز تهیه میرزا قاسمی کافی است بادمجان و گوجه فرنگی کبابی شده را با سیر و تخم مرغ بپزید و از طعم این غذای سنتی و اصیل ایرانی لذت ببرید. یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی «باقلا قاتق» است که اصالت آن به شمال کشور برمیگردد. در طرز تهیه خورش باقلا قاتق شمالی از باقلا شمالی استفاده میشود و اگر به این باقلای محلی دسترسی ندارید میتوانید آن را با باقلا کشاورزی ساده هم درست کنید. طرز پخت غذاهای ایرانی سنتی معمولا با مواد در دسترس است.
آش رشته را غالبا با کشک و گاهی با سرکه یا ترشی سرو میکنند. تا حدی که به کسی که غذا میپخته آشپز می گفتند؛ لفظی که تا به امروز هم جاری است. این قضیه خود گویای ارزش و همه گیر بودن آش در سفرههای ایرانی از دیرباز است. بدون شک حداقل هر ایرانی یا چندین بار خورش قیمه (در گویش عامیانه خورشت قیمه) را خورده و یا حتی آن را پخته است.
در مورد تهچین داستانی وجود دارد که میگوید روزی یکی از آشپزان دربار هنگام درست کردن چلو مرغ پلو را شفته کرد. آشپز از ترس این که تنبیه شود، زعفران و ماست به برنج اضافه میکند و مرغ را لا به لای آن می ریزد تا غذای جدیدی بسازد. قبل از پرداختن به تاریخچه این غذای خوشمزه ایرانی، بگذارید یک بار برای همیشه فرق دیزی و آبگوشت را برایتان مشخص کنیم. برای همین تقسیم مواد درون هر ظرف قبل از پخت دیزی اهمیت ویژهای دارد. فرآیند تولید قرمه سبزی با قرمه کردن گوشت آغاز شد و در طی قرنها، افزودنیهای خوش طعم دیگر مثل سبزی قورمه و چاشنیهای ترشی با این خورش همنشین شدند. به همین خاطر از قدیم آن را به روشهای خاصی (خشک کردن، نمک سود کردن و البته قرمه کردن) نگهداری میکردند.
در صورت تمایل میتوانید از آب گوشت یا آب قلم نیز استفاده کنید که طعم و مزه بسیار خوشمزهتری به آش میدهد. نخود چرخ شده، سیبزمینی رنده شده و سیر و پیاز رنده شده را در یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. رب گوجهفرنگی، نمک، زردچوبه و فلفل را به خمیر فلافل اضافه کنید و خوب هم بزنید.