اگر به دنبال غذاهای شمالی با اسفناج هستید، میتوانید خورشت اسپناساک را در شهرهایی همچون آمل، تنکابن، بابل و … میل کنید. این خورش خوشمزه با گوشت گوسفند و اسفناج درست میشود و طعم بینظیری دارد. این خورشت یکی از غذاهای شمالی با مرغ است که البته در بعضی شهرهای گیلان با گوشت قرمز نیز تهیه میشود. مواد اصلی این غذا، اسفناج پخته، عدسی، سیر، انار ترش است.
- طعم غذاهای این رستوران هیچ فرقی با غذایی که در گیلان میخورید ندارند.
- اینها در کنار ماهیهایی مانند سرخو وعده غذایی مقوی و خوشطعمی میسازند.
- با ترکیب گوشت، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، سیر، نعنا، پیاز و هویج این غذای خوشمزه شمالی پخته میشود.
- کویی تره، یکی زا غذاهای خوشمزه و قدیمی گیلانی است که از نظر ظاهری، شبیه به میرزا قاسمی و حتی فسنجان است؛ اما در تهیه آن بهجای بادمجان از کدوحلوایی استفاده میشود.
برای تهیه این غذا از مواد اولیه دانههای انار، رب انار، سبزیجات معطر، گردو و گوشت قلقلی استفاده میکنند. اگر قصد دارید که این غذای خوشمزه را امتحان کنید بهتر است که همراه آن برنج دودی طبخ کنید. سیر قلیه یکی دیگر از غذاهای محبوب رشت و گیلان است که مردم محلی آن را همیشه سر سفره خود سرو میکنند. برای تهیه این غذای لذیذ از مواد اولیه برگهای تازه، تخم مرغ، پیاز، گوشت مرغ و ادویه استفاده میکنند. یکی از غذاهای خوشمزه شمالی که مردم محلی گیلان آن را بسیار خوشمزه درست میکنند و بسیار هم دوست دارند، باقالاقاتق است.
غذاهای شمالی با مرغ
شمال فقط غذاهای خوشمزه ندارد، بلکه پر است از سوغات خوشمزه و جذاب. اناربیج یکی دیگر از غذاهای اصیل گیلانی است که در شهرهای رشت، رودسر، لاهیجان، انزلی و … در مناسبتهای خاصی مانند شب یلدا سرو میشود. به همین دلیل این غذا، غذایی فصلی به حساب می آید و در فصل زمستان و رشد بوته سیر در کنار ماهی و برنج سرو می شود. تقریبا می توان این غذا را به کباب تابه ای شبیه دانست اما با تفاوتهایی در شیوه ی طبخ و مواد اولیه آن که مهم ترین آن می تواند آبدار بودن گمج کباب باشد.
بهترین غذاهای شمال ایران | بهترین غذای ایرانی استانهای شمالی
این غذا از انار، سیر، پیاز، رب انار و مرغ پخته میشود. دانههای انار و لعاب خورشت ناردونی واقعا وسوسه انگیز است. آشپزان رشتی مرغ یا مرغابی را میپزند، سپس با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت میدهند. در نهیات این خورشت را با بادمجان و گوجههای سرخ شده تزیین میکنند.
این غذا در شهرهای رودسر، رامسر و … طرفداران بسیاری دارد. شمالیها در غذاهای خود نهتنها از حبههای سیر بلکه در بیشتروقتها از برگ سیر تازه نیز استفاده میکنند. اگر طرفدار غذاهای شمالی با بادمجان هستید، شش انداز بادمجان یکی از غذاهای محبوب گیلان است. این غذا کاملاً ارگانیک بوده و برای افرادی که نگران چاقی هستند گزینهای مناسب است.
پیازهای نگینی خرد شده را نیز جداگانه در کمی روغن تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس پیاز سرخ شده، نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری، زردچوبه و دارچین را به تکههای مرغ بیفزایید و خوب هم بزنید تا طعم مواد به خورد هم برود. بادمجانها را به نمک آغشته کنید و برای نیم ساعت کنار بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. در همین حین، پیاز و سیر خرد شده را همراه با زردچوبه در کمی روغن زیتون تفت دهید.
مازندرانیها از ترکیب اسفناج، عدس، سیر و انار ترش و نمک غذایی به نام اسفناج مرجی دست میکنند که خواص بسیاری دارد و طرفدارانش هم یکی دو تا نیستند. اگر طرفدار غذاهایی هستید که گوجهفرنگی در آنها پایه ثابت است حتما بیج بیج را امتحان کنید. این غذا از ترکیب گوشت چرخکرده، گوجهفرنگی، سیبزمینی، پیازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه میشود و طعم آن تا مدتها در ذهنتان میماند.
مالابیج از جمله غذاهای شمال ایران است که حتما باید آن را امتحان کنید. خورش مرغ ترش ظاهری شبیه به قرمه سبزی دارد؛ برای طبخ این غذا از سبزیجاتی همچون گشنیز، جعفری، تره و کمی نعناع استفاده می شود. تکه های مرغ، سیر، لپه، رب انار و تخم مرغ نیز از دیگر موادی است که در طبخ این غذای خوشمزه به کار می رود.