پس از کشیده شده آن پیاز، کره را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا آب شود. در ادامه زردچوبه و فلفل را به پیازها اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند. سینه مرغ را به پیازها بیفزایید و درب قابلمه را ببندید.
- ابتدا یک و نیم لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و بعد به آن سبزی خرد شده، گوجه فرنگی، سیر و پیاز اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید.
- بهتر است بدانید گاهی از گوشت قرمز به جای گوشت مرغ برای پخت این غذا در گیلان استفاده میشود.
- آیا به جز غذاهای معرفیشده عاشق غذای شمالی دیگری در سفر پیشین خود شدهاید؟ آن را به کاربران سایت در نظرات معرفی کنید.
- طعم ترش انواع رب انار و رب آلوچه به همراه انواع سبزی شمالی کافیست تا بخواهیم طرز تهیه انواع غذاهای شمالی را یاد بگیریم.
اناربیج، اسفناج مرجی، سیر انار و … از غذاهایی هستند که با انار درست میشوند. اگر راهی مازندران هستید، حتی اگر مقصدتان رامسر نیست باید سری به جاهای دیدنی رامسر بزنید و طعم غذاهای این منطقه از شمال را هم بچشید. اگر راهی گیلان شدید، در اینجا آدرس بهترین رستوران های گیلان را با غذاهای محبوبشان پیدا کنید.
۲. ناز خاتون گیلانی و طرز تهیه آن
این غذا از ترکیب گوشت اردک با گردو، رب انار و دانههای نرم شده انار پخته میشود. یکی از غذاهای شمالی محبوب که خیلی هم ساده پخته شده سیر واویج است. غذاهای شمال ایران، چه غذاهای گیلانی و چه غذاهای مازندرانی نه تنها در مناطق خود، بلکه در همه ایران محبوبیت دارند. تقریباً هیچ کسی نیست که به شمال کشور سفر کرده باشد ولی از خوردن غذاهای شمالی لذت نبرده باشد. ۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید. کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر آن را با کاربران ما به اشتراک بگذارید.
طرز تهیه غذاهای دیگر گیلانی
یک خورش ساده، سریع و فوری که هم با رب گوجه و هم با رب انار طبخ می شود. اگر هم گیاهخوار هستید، می توانید شامی ترش را به صورت گیاهی با سویا درست کنید. سبزی که خود گیلانیها برای پخت این غذا استفاده می کنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است.
از ابتدا، آب کمی در خورش بریزید و در صورت لزوم آب اضافه کنید تا خورش آبکی نشود. توجه داشته باشید که سبزی قلیه ماهی نباید زیاد سرخ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن آن میشود. برای سرو، خورش را در کاسه بکشید و تکههای ماهی را روی آن بچینید. ماهی نباید بیشتر از سه تا چهار دقیقه در خورش بپزد؛ زیرا ماهیهای سرخ شده خیلی زود له میشوند و شکل خود را از دست میدهند. بهجای آب میتوان از آب مرغ برای طبخ خورش استفاده کرد.
از مواد اصلی این غذا میتوان به گوشت چرخ کرده، کدوی رنده شده، پیاز، زیره، برنج و کره محلی اشاره کرد. در شهرت و خوشمزگی غذاهای گیلانوانواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان «شهر خلاق غذا» در یونسکو ثبت شده است. همین موضوع سبب شد در این مطلب به غذاهای شمال ایران (گیلان و مازندران) بپردازیم. قبل از کبابکردن ماهی صبور به آن سبزی ماهی، تمبر هندی، سیر و ادویهجات هم اضافه میکنند. غذاهای جنوبی هم خوشمزه هستند و هم با رژیمهای سالمخوری منافاتی ندارند. اگر شما هم بهدنبال پاسخی برای این پرسش همیشگی یعنی ناهار چی بپزم هستید، به شما هواری را پیشنهاد میکنیم.
سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند. مرغها را پس از پخت از آب مرغ دربیاورید و کنار بگذارید. خورش ملا قورمه شمالی، یک غذای گیاهی لذیذ و سبک است که میتوان آن را با برنج یا نان سرو کرد. مجی خورش، خورش مجی یا خورش عدس شمالی، یکی از غذاهای محلی استان گیلان و مازندران است که با عدس، سیبزمینی، مغز گردو، پیاز، رب انار و تخممرغ درست میشود.
لازم به ذکر است؛ غذاهای این بخش از ایران به طور معمول در میان بومیان شهرهای مختلف شمالی شناخته شده است یا اینکه ممکن است با اندکی تفاوت پخت شود. مرغ ترش در منوی غذاهای شمال مرغ ترش اکثرا دیده می شود. سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه می کند. ۱۰ دقیقه مانده به اینکه غذا حاضر شود، دو تخم مرغ در آن می شوند و با تزیینات و کته ی برنج در هر رستورانی از شمال موجود است که می توانید آن را نوش جان کنید.