این غذای ساده پیشنهاد خوبی برای سفرههای شما نیز میتواند باشد. شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته میشود. با شنیدن غذاهای شمال و غذاهای گیلان ناخودآگاه ذهنمان به سمت باقلاقاتق میرود. این غذا در این منطقه به وفور پخته میشود و در میان گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است.
- سپس گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.در ادامه گوجهفرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجهها کشیده شود.
- برای تهیه این غذای ماهیدار از ماهی سفید و سبزی استفاده میشود.
- فضای داخلی رستوران بهزاد شیک و مدرن است و حس راحتی دارد.
- دیگر مواد این خورشت پودر موسیر، مرغ، پودر سیر، روغن کنجد، زعفران، سیر، رب انار و پیاز است.
- اگر قصد میل کردن این غذا را دارید حتما در کنار آن سیر، ترب سفید، زیتون و باقالا خام هم سرو کنید.
نمکیار یک ظرف قطور و گود از جنس گِل است که عمق زیادی دارد. گیلانیهای قدیمی کماکان تمام مواد کال کباب را در ظرف نمکیار و با سنگ گرد یا بیضی میسابند. یا ماهی سفید شکم پر، یکی از غذاهای مخصوص گیلانی است که با طعم و مزهای خارقالعاده، شما را متحیر خواهد کرد. برای تهیه این غذای محلی و پر کردن شکم ماهی سفید، به سیر، گردو، رب انار وسبزیجات معطر (گشنیز، نعنا، پونه و خارواش) نیاز دارید. فیبیج یا ماهی شکم پر سفید را معمولا در شرق گیلان در تنور یا در گمج میپزند؛ اما شما میتوانید آن را در تابه سرخ کنید یا در فر قرار دهسد تا به روش گریل آماده شود. برای تهیه فسنجان، ۶ قاشق غذاخوری گردوی سابیده شده را با سه تا چهار پیمانه آب بههمراه زردچوبه و نمک روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا به جوش آید.
۵. ورقه گیلانی و طرز تهیه آن
حالا رب انار و سبزی را به مرغ اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت جا بیوفتد. در دستور اصیل مرغ ترش گیلانی یک عدد تخممرغ هم زده را اضافه کنید. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را تفت دهید تکههای مرغ را اضافه کنید و به همراه پیاز و زردچوبه تفت دهید. جالب است بدانید که این غذای خوشمزه به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای محلی ایران معروف است و مردم در نقاط مختلف کشور از صرف این غذای خوشمزه لذت می برند.
طرز تهیه کوفته انار دون خوشمزه به روش سنتی شمالی
ماهی را در تابه و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و پس از سرخ شدن یک سمت، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. سپس آنها را با پیاز رنده شده، تخممرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید و حسابی ورز دهید. روی سطح کار خود، آرد بپاشید و مایه کوکو را روی سطح کار پهن کنید. با استفاده از یک لیوان، کوکو را بهشکل دایره برش بزنید و آن را در روغن سرخ کنید.
۱. آش قلیه گیلانی و طرز تهیه آن
پس از طلایی شدن پیازها و سرخ شدن مرغ، یک لیتر آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد. لوبیا قرمز را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را با آب تازه برای سه ساعت روی حرارت ملایم گاز بپزید.