دسته‌ها
اخبار

بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی

در کنار این غذا بهتر است که برنج، ماست، نان، کباب مرغ یا ماهی سرو کنید تا نهایت لذت را از غذای خود ببرید. ترش تره از دیگر غذاهای محلی رشت محسوب شده اما این غذای محلی در بسیاری از نقاط گیلان پخته می‌شود. در مواد اولیه ترش تره گوشت وجود ندارد بنابراین افرادی که گیاه خوار هستند می‌توانند با خیال راحت این غذای لذیذ را امتحان کنند. ترش تره با انواع سبزیجات محلی، تخم مرغ، سیر، آب نارنج و آبغوره پخته می‌شود که در کنار آن نان یا برنج هم سرو می‌کنند.

ابتدا باید سیب زمینی ها به خوبی خرد شود و سپس در آب قرار بگیرد تا نشاسته آن خارج گردد. گوجه ها نیز باید پوستشان کنده شود و درون میکسر تبدیل به پوره شود. این غذای شمالی طعم ترشی دارد و شما می ‌توانید آبغوره را بنا به ذائقه خود به میزان دلخواه کم و زیاد کنید.

روی در کاسه را با سلفون بپوشانید و به‌مدت یک ساعت، آن را در یخچال قرار دهید تا مایه شامی استراحت کند. «سیر قلیه» یا سیر چغرتمه یک خورش خوشمزه گیلکی است که با برگ سیر تازه، تخم‌مرغ، لپه، گوشت مرغ یا اردک و کمی آبغوره درست می‌شود. این خورش خوشمزه در فصل پاییز و زمستان که فصل سیر تازه است، یکی از پایه‌های ثابت سفره گیلانی‌ها است. خورش سیر قلیه گیلکی، یک خورش کم آب است که با برنج سرو می‌شود. اگر قصد طبخ انار مسمای مجلسی را دارید، مرغ را به‌صورت درسته سرخ کنید و در خورش بریزید. برای این کار حتما مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

  • بشته واش را می‌توانید در سفر به مازندران و بخش شرقی استان گیلان میل کنید.
  • عدس یکی از حبوبات پرخاصیت است و اسفناج نیز از سبزیجات بسیار مفید برای بدن به شمار می‌رود.
  • یکی دیگر از غذاهای شمالی که برای گردشگران آن چنان معروف نیست سیرواویج است.
  • از غذاهای شمالی با بادمجان می توان به خورشت مرغ ترش، خورش ترشه واش و خورشت کدو و بادمجان اشاره کرد.
  • سپس قیسی و کشمش را برای سه تا چهار دقیقه در روغن تفت دهید و در آخر کمی دارچین روی آن‌ها بپاشید.

یکی از ناب ترن غذاهای گیلان به خصوص رشت، کباب ترش است. گوشت تازه را با سیر، سبزیجات تازه، گردو، فلفل و رب انار طعم دار می‌کنند. چند ساعت گوشت را در این ترکیب استراحت داده و در نهایت آن را روی زغال کباب می‌کنند. مالابیج یا مالاویج یا مالاتا یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای دریایی شمال است. این غذا هم در گیلان و هم در مازندران طبخ می‌شود و طرفداران زیادی دارد. برای درست کردن این غذا از ماهی سفید، رب انار و گردو و سبزی‌های شمالی استفاده می‌شود.

از دیگر مزیت‌های این رستوران گیلکی که مشتریان و گردشگران، بسیار از آن تعریف کرده‌اند، صبحانه‌هایش است که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. همچنین در این رستوران موسیقی زنده پیانو شنیده می‌شود که لذت غذا خوردن را چند برابر می‌سازد. اگر انار در دسترس نبود می‌توانید از آب انار نیز استفاده کنید.

میرزاقاسمی، کدو بره، شامی و … از غذاهای نونی شمالی هستند که طرفداران بسیاری دارند. نکته قابل‌توجه این است که شمالی‌ها این غذاها را نیز بعضی وقت‌ها با برنج سرو می‌کنند. کئی پلا یا همان کدو پلو یکی دیگر از غذاهای شمالی است که خاستگاه آن را در مازندران باید پیدا کرد. برای لذت بردن بیشتر از این غذای خوشمزه پیشنهاد می‌کنیم یک گوجه‌فرنگی خام را روی برنج خود خرد کنید و از ترکیب آن با باقلا وابیج لذت ببرید. عاشق غذای شمالی با دستچخت محلی‌های خوش‌سلیقه هستید؟ سراغ اجاره اقامتگاه بوم گردی گیلمار شفت بروید که سر ظهرش با عطر دستپخت مادران هنرمند گیلک همراه است. ذائقه غذایی مردمان شمال کشور به گونه‌ای است که سراسر رژیم غذایی آن‌ها از خوشمزه‌ترین غذاها تشکیل شده است.

۱۹- خورش مطنجن

ممکن است از نظر ظاهری این غذای ساده گیلانی خیلی خوشمزه به نظر نرسد. در ضمن یکی از وجوه تفاوت این شامی، سسی است که شامی در آخرین مرحله در آن پخته می شود. برای خواندن طرز تهیه خورش شامی ترش یا ترشه شامی گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. در فهرست غذاهای محلی و سنتی گیلانی نام «شامی پوک» همیشه در بالای لیست است.

این رستوران گیلکی در شهر رشت، گلساز، بلوار سمیه و نبش خیابان 123 قرار گرفته است. ظاهر آن بسیار شیک بوده و متشکل است از دو طبقه با چیدمانی بسیار لوکس که از بدو ورود عاشق آن خواهید شد. را رزرو کنید و در کنار این سفر لذت بخش، این غذای بی نظیر را صرف کنید. این غذا که در نگاه اول شباهتی به فسنجان دارد، برای جا افتادن هنگام پخت آن نیاز به زمانی در حدود ۳ تا ۴ ساعت دارد. گمج کباب از کباب های ناب شمال است که در ظرف هایی به نام گمج درست می شود و به همین دلیل بااین نام شناخته می شود.

آش کدو

اما رستوران گیلانه به غذاهای دریایی (به ویژه ماهی سفید) و کباب‌هایش معروف است. طعم غذاهای این رستوران هیچ فرقی با غذایی که در گیلان می‌خورید ندارند. آن‌ها را با همان شیوه‌های سنتی و ترکیب‌های خاص خودشان استفاده می‌کنند.

طرز تهیه انواع شامی و کوکوی گیلانی

سپس آب آن را خالی کنید و آن را همراه با شیر و نمک در قابلمه بریزید. در این مرحله در صورت تمایل کمی شکر و زردچوبه هم در غذا بریزید تا رنگ غذا زرد شود. سپس کدو حلوایی خرد شده را به برنج اضافه کنید و برنج را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا آرام بپزد. پس از جذب شدن شیر، مقداری کره در قابلمه بریزید و دم‌کنی بگذارید.