ترخینه، خورشت تره کوهی، ماش آو، آبگوشت بامیه، پیچگ، بوله وله و… دنده کباب کرمانشاهی، کوفته ریزه، دستپیچ کرمانشاه، سوپ ترخینه، آش کشک و بادمجان و سیب پلو از غذاهای پرطرفدار ایرانی استان کرمانشاه است. دیزی از نوع مشهدی با استفاده از گوشت بره، نخود و سیب زمینی در کاسههای سفالی درست میشود.
- غذاهای محلی و سنتی از مهم ترین جاذبه های گردشگری بشمار میروند و اغلب مردمان هر شهر به فرهنگ غذایی خود تعصب خاصی دارند.
- در ادامه به معرفی 10 دسر ایرانی و تاریخچه آنها میپردازیم.
- در میان غذاهای معروف ایرانی، خورش قورمه سبزی (خورشت قورمه سبزی) جایگاه بسیار ویژه ای دارد.
- مانند سیر، که در تمامی غذاها موجود است و پیش بینی طعم خوش آن با برخی مواد اولیه قابل تصور نیست مثل انار.
ته چین را به صورت ساده و همراه با مرغ، گوشت، بادمجان و … درست می کنند؛ اما ته چین مرغ شهرت بیشتری دارد. طعم عالی و متفاوت خورش فسنجان نیز یکی دیگر از انواع محبوب غذاهای ایرانی می باشد. برخی از افراد این خورش را با گوشت مرغ طبخ می کنند و برخی دیگر با گوشت چرخ کرده آماده می کنند. یکی از اصیل ترین گزینه ها در لیست غذاهای ایرانی ، آبگوشت است.
خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلیها آن را با قیمه اشتباه میگیرند. این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل کردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد. به نظر میرسد رستورانها هنوز آنقدر مهارت پیدا نکردهاند که این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه کنند. پس برای خوردن این غذا آن هم به شکل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانههای سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید. آب و هوای خاورمیانه منجر به رشد میوه ها میشود، باغ ها و تاکستان های ایران میوههایی در طعم و اندازههای افسانهای را تولید میکنند. هنگامی که میوه های تازه در دسترس نیستند، میتوان از انواع مختلفی از ترشی، مارمالاد، مربا و میوههای خشک عالی مانند انجیر، زردآلو و هلو استفاده کرد.
لیست غذاهای ایرانی
اگر یک قابلمه ی نچسب دارید، دیگر به حواشی توجه نکنید. فقط ته دیگ تهیه کنید تا در نظر همه ی اقوام و آشنایان چندین و چند درجه محبوب تر شوید. تا اینجا غذاهایی که از آنها یاد کردیم همه دارای گوشت یا مرغ بودند، اگر وجترین هستید و یا به طعم گوشت و مرغ علاقه ای ندارید، کشک بادمجان انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. این غذا بسیار مورد توجه توریست های خارجی قرار میگیرد. در این دوره آنلاین شما دستور پخت بیش از 20 نوع غذای معروف ایرانی را به صورت ویدیویی با کیفیت بالا آموزش می بینید. شما بلافاصله پس از ثبت نام در این دوره می توانید از طریق لپتاپ، موبایل یا تلوزیون آموزش را شروع کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ باید مرغها را به تکههای کوچک برش دهید. سپس آنها را در یک ظرف بریزید و مقداری آب لیموترش تازه، فلفل سیاه، نمک و پودر سیر به آن اضافه کنید. مرغها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت مزهدار شوند.
داغ ترین ها
خورش ماست از غذاهای اصفهانی محسوب میشود که با آب گوشت، گردن بره، ماست و شکر درست میشود و زعفران دم کرده و گلاب نیز به آن اضافه میشود تا رنگ و عطر عجیب و خوبی به آن بدهد. این غذای سنتی ایرانی بسیار پرطرفدار است و اغلب در تابستان برای رفع عطش استفاده میشود. اما گردشگران میگویند آب دوغ خیار غیر معمولترین ترکیب را برای یک سوپ دارد و از آن خوششان نمیآید. اما اکثر گردشگران خوردن این کباب را چندش آور میدانند! از نظر ما اضافه کردن کمی لیمو ترش، نمک و ریحان تازه به لقمه دل و قلوه، با حضور همیشگی دوغ و نان گرم ترکیب بینظیری میسازد.
اینکه تاریخچه هر غذایی را در کنار تاریخچه هر شهری بدانید ناخودآگاه طعم آن نیز در ذهن شما ماندگار خواهد شد به همین جهت مقاله بهترین غذاهای ایرانی به تفکیک هر شهر رو آماده کردیم. در دل هر شهر علاوه بر داستان های تاریخی باید به پای داستان های فرهنگ غذایی آن نیز نشست. شله یکی از غذاهای منحصربهفرد سنتی مشهد است که هر ساله مخصوصاً ماههای محرم و صفر با آداب و رسوم خاص معنوی طبخ و در فضایی ملکوتی از عزاداران و هیئتهای عزاداری پذیرایی میشود. پختن شله مشهدی، به تجربه بالا، دقت فراوان و حوصله زیاد نیاز دارد.
برای ادامه طرز تهیه کوفته کباب ترکی به مقاله آن مراجعه کنید. کبه یک غذای عربی و جنوبیهای ایران است که با سیب زمینی، برنج، گوشت چرخ کرده یا بلغور درست میشود. برای تهیه کبه ابتدا ابتدا برنج نیم دانه ایرانی را چندین بار بشویید و حدود ۱۲ ساعت خیسانده و کنار بگذارید (از شب قبل). کوفته ریزه یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که از ترکیب گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی و… درست میشود. ابتدا برای درست کرده دلمه برگ مو لپه را از قبل خیس کرده و با نمک و آب میگذاریم تا بپزد. برنج نیز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باید در آب جوش به صورت بکشی پخته شود تا نرم شود.
پس برای معرفی بهترین غذاهای ایرانی با ام ان زد همراه باشید. آبگوشت یا دیزی هم از آن غذاهایی است که ما ایرانی ها خاطرات زیادی با آن داریم و همیشه در برنامه غذایی مان جای دارد. مسلما هر چه در تهیه آبگوشت با تجربه تر باشید میتوانید آبگوشت های خوشمزه تری تهیه کنید. البته راز دیگری که در خوشمزه تر شدن این غذای ایرانی سنتی تاثیر دارد، زمان پخت آن است. آبگوشت باید زمان کافی داشته باشد تا آرام آرام بپزد و به اصطلاح جا بیفتد. دیزی های بیرون خوشمزه هستند اما دیزی خانگی صفای دیگری دارد.
عدس پلو یکی از انواع غذاهای پلویی است که علاوه بر سادگی طبخ، خوراکی بسیار لذیذ و مقوی نیز است. یکی از قدیمیترین شهرهای ایران برای پخت حلیم، قزوین است. تا آنجایی که حلیم قزوین در فهرست میراث ناملموس کشور قرار گرفته است و در شهرهای دیگر مانند تهران، حلیم را با عنوان تبلیغاتی حلیم قزوین به فروش میرسانند. خیابان عبید زاکانی در شهر قزوین از مراکز قدیمی و مشهور پخت و عرضه حلیم در استان قزوین است. محبوبیت باقالاپلو در خانوادههای ایرانی به حدی است که یک عروس ایرانی برای اینکه هنر آشپزی خود را ثابت کند، سراغ باقالا پلو میرود. در واقع او زمانی که بتواند باقالی پلو اشتها آوری بپزد، به عنوان یک آشپز خوب شناخته میشود.