اما قدیمی ترین نوشتهای که از این غذا نام برده شده به قرن 8 هجری (سنه 700 – 800 شمسی) بر میگردد. البته در نوشتههای قدیمی با نام آبگوشت از این غذا یاد نشده و بیشتر با نام شورباج شناخته میشده. پیشتر از اینها هم، غذایی به نام نخودآب -یا یخنی- بین مردم رایج بود و عدهای می گویند آبگوشت امروزی، همان نخودآب است که دستخوش تغییراتی شده است. رشته پلو قیسی، آش دوغ، شیر پلو، آش میوه، تاس کباب و سوغان سو از غذاهای لذیذ و معروف استان اردبیل است.
- ابتدا پیاز و گوشت را سرخ کنید، سپس ادویههای موردعلاقهتان را اضافه کنید.
- محبوبیت باقالاپلو در خانوادههای ایرانی به حدی است که یک عروس ایرانی برای اینکه هنر آشپزی خود را ثابت کند، سراغ باقالا پلو میرود.
- برای مطالعه طرز تهیه این خورش خوشمزه روی لینک مطلب کلیک کنید.
- این موضوع باعث میشود غذاهای ایرانی در طول زمان ترکیبی اعجابانگیز و بلوغیافته پیدا کنند و با نگاه به فرهنگ ایرانیها تنوع جالبی از غذاهای پاک و خوشمزه را پیدا میکنیم.
- كنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای كسانی كه گرممزاج هستند یا از كمخونی و نارسایی كبد رنج میبرند بسیار مفید شناخته شده است.
این خورش مانند قورمه سبزی باید ساعت ها پخته شود تا خوب جا بیوفتد. یکی دیگر از غذاهای مجلسی و مطمئنا خوشمزه ترین غذای ایرانی بین ما ایرانیان باقالی پلو با ماهیچه است. بنا به سلیقه و ذائقه میتواند با گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله تهیه شود. تنها دیدن عکس یا نام این غذا کافی است تا دل ما ایرانی ها برایش ضعف برود. همان گونه که از نامش پیداست، این غذا آبکی بوده و گوشت از اجزای اصلی تشکیل دهنده آن است.
۲۰- آبگوشت گندم
زرشک پلو با استفاده از زرشک، زعفران و برنج سفید تهیه می شود و علاوه بر طعم فوق العاده، ظاهر بسیار مطبوعی نیز دارد. این غذای پرطرفدار در ایران همیشه در مراسم رسمی یا غیررسمی یافت می شود. زرشک پلو نه تنها به دلیل طعم عالی که دارد، بلکه به دلیل ساده بودن طبخ آن در مقادیر زیاد، یکی از بهترین گزینه ها برای تهیه شام دوستان و خانواده شماست که به غذاهای ایرانی علاقه دارند. ته چین مرغ یکی دیگر از غذاهایی است که جز خوشمزهترین غذاهای ایرانی نیز محسوب میشود. جالب است بدانید این غذا علاوه بر این جز غذاهای خوشمزه ایرانی است، طرز پختی بسیار ساده دارد و با کمترین مواد اولیه قابل تهیه است.
| داستان زرشک پلو با مرغ
باقلی پلو با گوشت گوساله یا «باغالی پولو با ماهیچه» یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که بسیاری از ایرانیان و البته گردشگران آن را دوست دارند. غذای خوشمزه ایرانی آلبالو پلواین غذا نسبت به سایر غذاهای تشریفاتی ساده تر و در عین حال خوشمزه و پرطرفدار است. این غذای ترش و شیرین ایرانی را می توان در تابستان با آلبالو تازه یا در فصول دیگر با یخ زده یا مربای آلبالو تهیه کرد.
قلیه میگو ترکیبی مانند قلیه ماهی داشته و برای پخت آن از تمبر هندی، میگو، سبزیجات جنوبی و … استفاده میکنند. فلافل از جمله غذاهای سبک و محبوبی است که بین مردم خوزستان طرفداران زیادی دارد. عدس پلو دستورپختهای متنوعی دارد و با کمک گوشت چرخ کرده، کشمش و … میتوان طمع آن را بهتر از همیشه کرد. این غذا برای پذیرایی از مهمانان انتخابی عالی است و بسته به هر منطقه، دستور پخت متفاوتی دارد. خورش بادمجان اغلب با برنج سفید یا زعفرانی خورده می شود هرچند آن را همراه با نان هم می توان سرو کرد.
غذای ایرانی
روی مواد ته چین ر با قاشق فشار بدید تا صاف بشه و خوب به هم بچسبه. اگه روکش قابلمه خط و خش نداشته باشه ته چین بهش نمیچسبه. موقع خارج کردن یا بگذارید قابلمه خنک شه یکم یا ته قابلمه رو زیر آب سرد بگیرید و بعد روی دیس برگردونیدش. محیط جغرافیایی و فرهنگ هر شهر و دیار در غذاهای ایرانی تاثیر گذاشته اند. غذای ایرانی تلفیقی از هنر و فرهنگ است و امروزه یکی از جذابترین بخشهای فرهنگ ایران به شمار می رود. همین که همه اعضای خانواده سه بار در طول روز گردهم جمع شوند، کمک زیادی به استحکام خانواده می کند.