خوراک لوبیا پیله، یکی از غذاهای محلی و فصلی استان البرز است که در تابستان طبخ میشود. این غذا در گذشته در ظرفی تیره به نام ریخته میشد و پس از پخت نان در تنور قرار میگرفت. لوبیا پیله، در واقع همان لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف است. خورش قیمه، غذایی محبوب در میان ایرانیان است و درمناطق مختلف کشور، دستور پختهای متنوعی برای طبخ آن وجود دارد. یارما شورباسی، یکی از غذاهای لذیذ و محلی آذربایجان غربی و شهر ارومیه است که معنای نام آن در زبان ترکی، «سوپ بلغور» است.
- هویج پلو، یکی از غذاهای محبوب شیرازیها است که برخی افراد، آن را با خورش هویج منطقه آذربایجان اشتباه میگیرند.
- آب معدنی و لالههای واژگون آن از مهمترین ویژگیهای آن میباشد.
- برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید و بعد آن را به روش آبکشی بپزید.
- اگر قصد دارید از سفر به این استان زیبا، چیزی برای خود یا عزیزانتان به یادگار ببرید میتوانید سوغات خوراکی چهارمحال و بختیاری همچون گز، بادام، عسل، پسته وحشی (بنه)، انواع لبنیات و قره قروت را در نظر داشته باشید.
این غذا معمولا با نان سرو می شود اما می توان آن را با پلو هم سرو کرد. میگو، سبزی قلیه همان گشنیز و شنبلیله، تمبر هندی، پیاز و ادویه از مواد اصلی این غذای خوشمزه هستند. فست فود کش لقمه یکی دیگر از جاهایی است که برای خوردن غذاهای فست فود با کیفیت عالی، بسیار مناسب است. این رستوران در بین بهترین رستورانهای شهرکرد قرار دارد و غذایی با طعمی متفاوت و کیفیتی باورنکردنی در اختیارتان قرار میدهد. در استان چهارمحال و بختیاری تولید صنایع دستی بسیار رایج بوده و در میان عشایر بختیاری رونق بسزایی دارد.
۸. غذاهای محلی استان گلستان
سازمان یونسکو در سال ۱۳۹۴، رشت را بهعنوان پایتخت خلاق غذا معرفی کرد و البته با توجه به این حجم از تنوع غذایی، این اتفاق بههیچوجه تعجبآور نیست. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان گیلان و طرز تهیه آنها آشنا شوید. در کنار انواع غذاهای ایرانی که در رستورانهای مشهد سرو میشوند، غذاهای بومی بسیاری از قبیل کوکو شیرین، حلیم عدس، شله، ساطری پلو و دیگچه وجود دارند که برای یک بار هم که شده باید طعم لذیذ آنها را بچشید.
گردو پلو
جالب است بدانید که در طبخ این غذا از آب استفاده نمی شود بلکه با آب خود گوشت و مقداری روغن پخته و سرخ می گردد. مگر میشود به استان چهارمحال و بختیاری رفت و فرصت نشستن در یک سفره خانه زیبا را از دست داد؟ جایی که هم از کیفیت غذای آن مطمئن باشید و هم همراه با نوای یک موسیقی سنتی کبابی تازه و خوشمزه نوش جان کنید. سفره خانه فردوسی دقیقاً همان رستورانی است که بتواند این نیازها را برطرف کند.
شهرکرد دارای دو پایانه مسافربری با نامهای آزادی و غرب است. برخی شرکتهای اتوبوسرانی سرویسهای منظمی بین شهرهای بزرگ و پایانههای مسافربری شهرکرد برقرار کردهاند. از برخی شهرهای اطراف استان نیز اتوبوسهایی به مقصد شهرکرد یا دیگر شهرهای چهارمحال و بختیاری وجود دارد که برای اطلاع دقیق از وضعیت حرکت آنها میتوانید با پایانه مسافربری شهر خود تماس بگیرید. شهرکرد به عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری از تنوع نسبتا خوبی در رستورانها، کافهها و فست فودها برخوردار است. از شناختهشدهترین رستوران های چهارمحال و بختیاری در شهرکرد میتوان به رستوران شمال شهر، رستوران قاشق نقرهای و سفرهخانه سنتی چلچراغ اشاره کرد. از رستورانهای معروف در دیگر شهرهای استان چهارمحال و بختیاری میتوان چهلستون در لردگان و باغ رستوران ترنج در بروجن را نام برد.
این تالاب در مسیر جاده شهرکرد به خوزستان و در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار در نزدیکی شهر بلداجی واقع گردیده که تا شهرکرد ۶۵ کیلومتر فاصله دارد . هوای خنک و مطبوع و درختان زیبا و کهنسال اطراف این چشمه، مکانی بسیار زیبا برای تفریح و استراحت ساکنین شهر بروجن و سایر گردشگران به وجود آورده است . این منطقه دارای سه نوع آب و هوا می باشد و به تبع آن جانورانی چون پلنگ، خرس قهوهای، سنجاب ، کل و کبک دری در این منطقه زندگی میکنند.