از جمله معروفترین و محبوب ترین غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، کباب بختیاری است. این غذا از فيله گوسفند، سينه مرغ، فلفل دلمهاي، پياز متوسط، روغن زيتون، پودر سير و زعفران تهيه مي شود. گوشت مرغ و گوسفند را با روغن زيتون و پياز مخلوط ميكنند، با زعفران آغشته نموده و سپس يك تكه فيله گوسفند، يك تكه فلفل، يك تكه مرغ و يك تكه پياز را در سيخ مي گذارند و روي آتش كباب مي كنند. اين غذا از خوشمزه ترين غذاهاي محلی استان چهارمحال و بختياري بوده و از شهرت زيادي برخوردار است. یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که در مناطق مختلف کشور به روش های متنوعی طبخ می شود، کباب بختیاری است.
- اگر به این استان رفتید، غذاهی سنتی و بومی و محلی آن را امتحان کنید.
- ازدواج دارای خصوصیات و آداب و رسومی است كه در هر جا و هر قومی ممكن است متفاوت باشد.
- با توجه به این نکته که مرغ زودتر از گوشت قرمز پخته میشود، باید تکههای مرغ کمی بزرگتر باشد تا کباب به صورت یکنواخت بپزد.
- پس از آن گردوی خرد شده و بادام پوست کنده و خرما و پر زرد آلو را به آن اضافه نموده و دوباره به مدت 20 دقیفه حرارت داده و در همین حین پیاز خرد شده را با کمی روغن زرد چوبه و نعنا تفت داده و به غذا اضافه کرده تا غذا قوام یابد.
این غذا به دو روش سرو می شود یا با سبزی پلو که به صورت جداگانه تهیه می شود و یا با نان. ماهی صبور، روی آتش پخته می شود و به دلیل طعم خوب این ماهی مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر ماهی صبور، سبزی ماهی و پلویی، سیر و پیاز، نمک و فلفل سیاه، تمبر هندی و رب گوجه برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار می گیرند.
روی ظرف ها سلفون بکشید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت ها استراحت کنند و طعم دار شوند. از دسر های مقوی پر طرفدار خوزستانی میتوان به معسل یا ماعسله اشاره کرد. این دسر که دارای طبع گرم است از ترکیب کردن و حرارت دادن خرما و شیره ی خرما با هل، دارچین و فلفل سیاه، کنجد، زنجبیل، جوز هندی و میخک به وجود می آید. این خورشت بسیار شبیه خورشت بادمجان است وتمامی مواد یکسان است و تنها به جای بادمجان از بامیه استفاده می شود. در اینجا دمباله بامیه را جدا کرده و آنها را با سیر درسته سرخ می کنیم. سپس به بقیه مواد اضافه شان می کنیم و می گذاریم بپزند.
تهیه غذای کوروش (روستای چلیوان)
شاید این کار باعث افزایش چربی کباب شود و در نتیجه هرکسی علاقهمند نباشد که وعدهای به این سنگینی را میل کند. رنگینک یکی از دسرهای سنتی استان خوزستان است که در ماه رمضان میهمان خانه های بیشتر اهوازی هاست و مانند یک وعده غذایی استفاده می شود. مواد اصلی این دسر محبوب، گردو، روغن، خاک قند، آرد و خرما است. پاکوره نوعی کوکو است که به دلیل داشتن آرد نخود، منجر به افزایش پتاسیم و کاهش فشار خون می شود.
رستوران روحی همانطور که از اسمش پیداست، یک رستوران با معماری قدیمی است که بسیار هم زیباست. رستورانی که با وسایل نوستالژی طراحی شده، از لنگ گرفته تا تمام ظروف سرو غذا که روحی است. این رستوران غذاهای اصیل ایرانی را دارد و خب در کنار همه اینها کبابهای بسیار خوشمزهای هم پخت میشود. برای پخت کباب بختیاری به روش زغالی باید آتش یا منقل را روشن کنید. یک ظرف از کره آب شده با کمی زعفران را در کنار خود داشته باشید.
اگر در سفر خود به موزه های شهرکرد و خاصه موزه باستان شناسی سری زدید، بدانید که در نزدیکی شما رستورانی قدیمی و پر از غذاهای خوشمزه قرار گرفته است. رستوران خوزستان آن رستورانی است که دربارهاش حرف میزنیم. منوی این رستوران سنتی کمی با دیگر رستورانهای ایرانی متفاوت است. در این رستوران علاوه بر کباب و خورشهای مختلف، غذاهایی مانند خوراک زبان و انواع ماهی را نیز میتوانید پیدا کنی. نام رستوران باعث میشود فکر کنید که قرار است یک غذای جنوبی را در یکی از رستورانهای شهرکرد امتحان کنید. بعید نیست که واقعاً همینطور باشد و در دل شهرکرد بتوانید فرصت چشیدن غذایی جنوبی را داشت باشید.
چهار محال و بختیاری
در این مرحله می توانید به صورت دلخواه یک عدد فلفل دلمه بعد از خورد کردن، به این ترکیب اضافه کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید به این ترکیب آبلیمو نیز اضافه کنید. دقت کنید در هنگام اضافه کردن آب لیمو، 1 الی 2 قاشق سوپ خوری بیشتر اضافه نکنید تا طعم قالب در کباب به سمت ترشی نرود. قدم به قدم با نحوه آماده سازی کباب بختیاری آشنا می شویم و نکات مهمی که در کیفیت این غذا تأثیر می گذارند را بررسی می کنیم. رستوران بختیاری الیگودرز ، با مدیریت مجید سمیعی ، محیطی دلنشین و خاطره انگیز را برای مشتریان خود فراهم کرده است ، همچنین با تلاش شبانه روزی در جهت جلب رضایت مشتری و کیفیت هرچه بیشتر غذاها توانسته سابقه ی درخشانی را ثبت کند . رستوران بختیاری الیگودرز آماده برگزاری مجالس خصوصی می باشد .
در طرز تهیه کباب بختیاری 4 الی 5 ساعت قبل از به سیخ کشیدن مرغ و گوشت، باید فلفل دلمه ای را نیز خورد کنید و در ظرفی که مواد کباب در حال مزه دار شدن هستند، قرار دهید. نیم ساعت قبل از پخت کباب بختیاری، آبلیمو را نیز به ظرف حاوی گوشت و مرغ اضافه کنید. از دیگر غذاهای معروف سنتی استان چهار محال و بختیاری، آبریز است که چرب و خوشمزه و یا پیاز یا تره کوهی در روغن سرخ می شود و معمولا ترشی انار به آن اضافه میکنند.
مبل سلطنتی طرح ترک چراغان یک مبل بسیار زیبا می باشد که در رنگ دلخواه شما قابل سفارش است. قابلیت تغییر رنگ مبل طرح ترک چراغان این امکان را به ش.. مبل راحتی تانیا یکی از مدل های اقتصادی و با کیفیت است. این تخت خواب دارای ویژگی های مختلف بوده و در سایز های مختلف تولید می شود. کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است. براساس تجارب ۳۰ سالهی دکتر کرمانی، رژیم گروهی بهترین راهحل برای حفظ انگیزهی افراد طی رژیم و رسیدن به وزن دلخواه در مدت کوتاهه.
از دیگر غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، آش دوغ است. سبزي آش را بعد از شستن و خرد كردن ميپزند، سپس برنج و دوغ را به آن اضافه ميكنند بعد كه برنج پخته شد كمي آرد را در آب حل كرده و به آن ميافزايند تا آب آش به صورت غليظ درآيد و پياز داغ را هم اضافه ميكنند. یکی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری که معمولاً این غذا را برای صبح زمستان می پزند. عدس را تمیز کرده و با گوشت چرخ کرده با بدون گوشت می پزند پس از پخته شدن مقداری آویشن و سیر و فلفل و روغن به آن را طعم دار کرده و می کوبند و آب آنرا جدا کرده و با نان خشک می خورند و کوبیده آنرا با نان. یکی از غذاهای پر طرفدار استان چهارمحال و بختیاری است. کباب بختیاری که در واقع ترکیبی از کباب گوشت و مرغ در کنار هم است، یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی است.