کلم قمری را میتوان پس از نیمپز شدن مواد آبگوشت در غذا ریخت. اگر هویجها را خلالی خرد میکنید، در هنگام تفت، درب تابه را ببندید تا هویجها بپزند. برخی افراد از مقداری نعنا خشک و زیره سیاه برای خوشمزهتر کردن مواد فلافل استفاده میکنند. شما میتوانید مرغ را با پیاز خلالی شده بپزید تا طعم بهتری پیدا کند.
- در گام بعدی، یک ردیف گوشت روی آن می چینیم و کمی آلو روی آن می ریزیم و چند تکه به هم می گذاریم.
- آش دوغ را میتوان بهصورت گیاهی یا همراه با کوفته قلقلی گوشت چرخکرده یا گوشت ریش ریش شده بهعنوان یک میان وعده و پیشغذا یا حتی در وعده ناهار سرو کرد.
- سقف اندرونی این قلعه به صورت قابهایی از چوب گردو است و درها و پنجره های اتاق های این مجموعه نیز از جنس چوب گردو و به صورت گره چینی می باشد.
- خورش سیب سبز علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر دارد و اعصاب را آرام میکند.
- برنج را برای هفت تا ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به زیاد گاز بجوشانید تا مغز دانههای آن نرم شوند.
در مرحله بعد، رب گوجهفرنگی را در قابلمه بریزید و آن را سرخ کنید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود. برگ بو را بههمراه مقدار کافی آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم گاز بپزد. بیشتر غذاهای قزوینی، طعمی شیرین و ملس دارند و با حبوبات، گوشت، انواع مغزهای خوراکی و خلالها و ادویههای خوشعطر محلی درست میشوند.
۲۴. غذاهای محلی استان تهران
غار سراب در ۵۶ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد و حدود ۷ کیلومتری شهر باباحیدر در شهرستان فارسان و در مسیر دره زیبا و معتدلی و در مجاورت روستای امید آباد قرار گرفته است. از انتهای جاده آسفالت تا دهانه غار حدود ۱۵ دقیقه پیاده روی لازم است. این تفریحگاه، دارای چشمهای است که منابع آبی آن در زیر کوه سیاسرد واقع شدهاند.
پارک ملی تنگ صیاد در ارتفاعات شهرکرد
در زمان صفویان تلاش برای ایجاد شکاف در کوه و انتقال آب راه به جایی نبرد. این شکاف که در نزدیکی تونل است خود یکی از دیدنیهای تاریخی منطقه است . این دشت حدود ۱۲ کیلومتری چلگرد و در نزدیکی روستای ینواستکی ، از توابع شهرستان کوهرنگ واقع شده است.
در صورت تمایل میتوانید لیمو عمانی نیز در خورشت بریزید که برای این منظور باید با چنگال تعدادی سوراخ در آن ایجاد کنید و برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. خورش به آلو از غذاهای سنتی یزدی است که با ترکیب آلو و به، مزه ترش و شیرین (ملس) فوقالعادهای پیدا میکند. آش شولی از معروفترین آشهای سنتی یزد به حساب میآید که پای ثابت سفره شب یلدای یزدیها است. این آش که قدمتش به ۵۰۰ سال قبل میرسد، در فهرست آثار غیرمملوس فرهنگی یزد به ثبت رسیده است. آش شولی در دو نوع تابستانی و زمستانی تهیه میشود که از ماش و شلغم (نوع زمستانه) یا عدس و چغندر (نوع تابستانه)، سبزیجات (اسفناج، شوید و شنبلیله) و آرد تشکیل شده و چاشنی آن معمولا سرکه یا رب انار است.
وجود سه قوم اصیل بختیاری، فارس و قشقایی در استان چهارمحال و بختیاری، باعث شکلگیری آداب و رسوم مختلفی در این منطقه شده است که برخی از آنها نسل به نسل ادامه پیدا کردهاند و هنوز هم به قوه خود باقی هستند. رسم شکار یکی از این رسوم است که مردان جوان درشرف ازدواج، به نماد تهیه گوشت غذای مراسم عروسی به شکار میروند. چل کچلون نیز از دیگر مراسم شیرین مردم منطقه است که در صورت بارش بیش از اندازه باران برگزار میکنند و با بردن نام چهل نفر از اهالی کچل و گره زدن طنابی، خواستار توقف بارشها میشوند.
هم چنین نمک و فلفل،روغن، پیاز، رب انار، نارنج و زردچوبه استفاده می شوند. از این برگهای مفید و پر خاصیت برای غذای دیگری به نام دمپخت توله نیز استفاده می شود. این غذا سریع آماده می شود و برای زمان هایی که در زمان کم باید غذا حاضر باشد، بسیار مناسب است. گردو، رب انار، شکر، روغن، نان خشک، زردچوبه، پیاز، تخم مرغ و نمک و فلفل از مواد تشکیل دهنده این غذای فوری هستند. آب و هوای استان چهارمحال و بختیاری، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسبی که دارد بسیار دلپذیر بوده و طبیعتی بکر را برایش رقم زده است.
هم زدن مداوم سوپ بلغور را فراموش نکنید؛ زیرا بلغور به سرعت ته میگیرد. طرز تهیه کباب بختیاری سخت نیست و آماده کردن مواد آن نیز زمان زیادی نمی برد. اما برای بهتر شدن طعم غذایتان بهتر است از کره محلی و گوشت راسته گوسفندی استفاده کنید. لازم است برای آن که گوشت و مرغ به خوبی مزه دار شوند، از شب قبل گوشت و مرغ را در مواد بخوابانید. دقت کنید که قبل از به سیخ کشیدن گوشت و مرغ، چندین بار با گوشت کوب آنها را بکوبید تا نازک شده و زمان پخت آنها کاهش پیدا کند. همچنین می توانید در صورتی که در منزل منقل ندارید، این نوع از انواع کباب خوشمزه را می توانید در فر یا تابه نیز طبخ کنید.
برای تهیه گوشت قورمه، گوشت خورشتی را با دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. در ادامه یک عدد پیاز درسته، لپه از قبل خیس شده و روغن را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت و لپه روی حرارت ملایم گاز بهآرامی بپزند. در نهایت، پس از پخت گوشت و لپه، زعفران سابیده را با یک قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کنید و بههمراه نمک در قابلمه بریزید. لپهها را از دو تا سه ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ لپه گرفته شود. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای ریز خرد شده را در روغن بریزید و آنها را تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.