سپس آنها را در روغن تفت دهید و کمی زعفران در آن بریزید. هویجها را بهصورت خلالی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید. کمی نمک و زعفران دمکرده به آن اضافه کنید تا خوشرنگ شود. این مواد (کشمش، گوشت قلقلی و هویج) را با هم مخلوط کنید. یکی از پیازها را خلالی خرد کنید و آن را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود.
بهتر است از گندم سبوسدار برای تهیه این آش استفاده کنید. برخی افراد، خلالها را در شهد میجوشانند تا کاملا شیرین شوند. بهجای لوبیا سفید میتوان از لوبیا قرمز هم استفاده کرد.
كلم پلو از انواع غذاهای ایرانی با طعم متفاوت و لذیذ است كه بهتر است این نوع غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه كنیدو بی شك یكی از پایه های ثابت منوی غذایی شما خواهد شد . به دلیل ابعاد کمی که میگوهای مورد استفاده در میگو پلو دارند، توصیه ما این است که در پاک کردن آنها نهایت دقت را به کار ببرید و تمامی ضایعات موجود در آنها را پاک کنید. برای پخت میگو پلوی بوشهری، دستور پختهای مختلفی وجود دارد که تاحدودی هم مشابه یکدیگر هستند. مواد مورد نیاز برای پخت این غذا شامل میگو، برنج، پیاز، سیر، گشنیز، رب گوجه فرنگی، زعفران و… است. باید این را هم بگوییم که در بعضی انواع میگو پلو که کاملاً ایرانی هستند، میتوان سیب زمینی نگینی شده و کشمش هم مشاهده کرد. بسیاری از افراد این غذا را چیزی مشابه زرشک پلو میدانند، ولی تفاوت آنها بسیار زیاد و مخلفات موجود در قیمه نثار به مراتب بیشتر است.
- بااینهمه خوراکیهای خوشمزه که نشان از اصالت، تاریخ و فرهنگ زیبای شهر شیراز دارند، حیف است که وعدههای غذایی خود را متنوع و از میان این غذاهای سنتی انتخاب نکنید.
- میتوانید با سس کچاپ این پیش غذای سنتی ایرانی را میل کنید.
- در رستوران چهل ستون تهرانپارس انواع غذاهای سنتی، فرنگی و همچنین قلیان سرو میشود.
- یکی از ویژگیهای مهم ماهی، کاهش احتمال ابتلا به حملات قلبی است.
- باقالی پلو با ماهیچه که جز بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد.
سفرهخانه خلیج فارس از جمله رستوران های سنتی تهران است که در محله نارمک تهران قرار گرفته است. در این رستوران هم میتوانید از اجرای موسیقی زنده حظ کنید و هم با چشیدن طعم خوش غذاهای ایرانی مانند ماهی و انواع دیزی لذت ببرید. در طبقه پایین این رستوران، امکان سفارش قلیان و انواع دمنوش سنتی نیز وجود دارد.
غذاهای ایرانی | لیست ۶۵ غذای ایرانی خوشمزه و جدید
گوشتی كه همراه با این غذا سرو می شود، اختیاری بوده و می تواند گوشت مرغ یا گوسفند باشد. با این حال، دستور تهیه اصلی باقالی پلو با ماهیچه یا گوشت گردن عنوان شده است. آبگوشت قرمه، قورمه سبزی همدانی یا آبگوشت بزباش، یک غذای بسیار جالب و لذیذ همدانی است که نسخهای منحصربهفرد و متفاوت از خورش محبوب قرمه سبزی را به شما ارائه میکند. طعم و عطر سبزی قرمه، پیاز داغ و سیبزمینی بههمراه لیمو امانی، غذایی وسوسهانگیز و خوشمزه را خلق میکند که بهسختی میتوان به آن دست رد زد. برنج را از چند ساعت قبل بشویید و آن را در آب و نمک خیس کنید.
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان زنجان
لازم به ذکر است که این غذا از اکثر غذاهای سنتی راحتتر پخته میشود. میتوانید برای حفظ رنگ آلبالویی این غذا، آن را در ظرف مسی یا لعابی تهیه کنید. غذاهای سنتی ایرانی را قطعا همه ی شما امتحان کرده اید و در مهمانی ها و دورهمی ها یکی از گزینه های انتخابی شماست. از طرفی به سبب مواد اولیه ارزشمند آش رشته که در فرهنگ ایرانی فرخنده و مبارک محسوب میشوند، در نوروز و جشن سال نو ایرانیان، نیز آش رشته را طبخ میکنند. کافیست تا نگاهی به نقشه و جغرافیای وسیع کشور ایران بیاندازید، در خواهید یافت که منشأ این تنوع بی نظیر از کجاست! وجود چندین اقلیم مختلف بر تنوع غذاهای ایرانی میافزاید.
علاوه بر این، خوردن این ماده غذایی را میتوانید به افرادی که احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها بالاست توصیه کنید. خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلیها آن را با قیمه اشتباه میگیرند. برنج را از حدود یک تا دو ساعت قبل، بدون نمک خیس کنید و قلم را هم با کمی نمک بهصورت جداگانه بپزید.
دمپختک؛ از مشهورترین غذاهای محلی شیرازیها
در لیست غذای ایرانی، «خورش به آلو»، یکی از خورشها یا غذاهای زمستانی است. ماده اصلی در طرز تهیه خورش به آلو، همان طور که از اسمش هم پیداست، آلو و به هستند. میتوانید این غذای ایرانی خوشمزه را ترش یا ملس درست کنید. در منوی غذای ایرانی، نمیتوان از «کوفته تبریزی» چشم پوشی کرد. در طرز تهیه کوفته تبریزی از مواد ساده و مقوی استفاده میشود.
کباب بختیاری تابهای را با انواع سبزیجات بخارپز یا گریل شده سرو کنید. گوشت خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس آب لپه را خالی کنید و آن را در قابلمه بریزید و همراه با بقیه مواد تفت دهید. پس از چند دقیقه تفت دادن، سه تا چهار پیمانه آب جوش را در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت و لپه برای یک ساعت بپزند.
آش آماج علاوه بر موادی که در آش استفاده میشود، از نوعی خمیر نامنظم نیز در آن استفاده میشود که پس از خشک شدن روی حرارت، در آش از آن استفاده میکنند. مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار میرود. این غذا را معمولاً در مهمانیها میپزند و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل میشود.