استان مرکزی به دلیل موقعیت جغرافیایی خود و نزدیکی به کوههای مرتفع، از آب و هوایی متنوع برخوردار است که باعث رویش انواع گیاهان، میوهها و سبزیجات مختلف بومی در این استان شده است. در رژیم غذایی مردم استان مرکزی رژیم بسیار جالبی از انواع آش به چشم میخورد که در نوع خود شگفت انگیز است. برای مثال آش ترخینه دوغ که در بسیاری از مناطق این استان به آش سیرابی نیز شهرت دارد، که یکی از رایجترین غذاهایی است که در شهرهای این استان طبخ میشود. این آش خوش طعم از ترکیب موادی همچون ترخینهی خشک شده، سبزی آش، اسفناج، سیرابی، نخود، لوبیا، نمک و زردچوبه طبخ میشود.
- شکل ظاهری خورشت دوغ پای شباهت زیادی با خورشت قیمه دارد اما طعم آن کاملا متفاوت است.
- با این دوره میتوانید مدرک معتبر بین المللیو قابل ترجمه دریافت کنید.
- خاویار ممکن است یکی از بزرگترین صادرات ایران باشد، اما اکثر ایرانی ها تمایل به خوردن غذاهای معمولی خاورمیانه دارند.
- این غذا طعم لذیذی داشته و برای مهمانی و دورهمیهای خانوادگی یک انتخاب عالی به شمار میرود.
- بهتر است برای خرد کردن کلم پیچ آن را بهقدری برش بزنیم که در زمان خوردن بهراحتی در قاشق جا شوند.
- در شمال ایران بخاطر بارندگیهای فراوان حاشیه دریای خزر مراتعی سرسبز و تنوع زیادی از میوهها، سبزیجات و گیاهان وجود دارد.
برای پختن کوفته سبزی شیرازی، ابتدا باید سس آن را درست کنید. در سس کوفته شیرازی، برخلاف دیگر کوفتهها، از مواد خود کوفته هم استفاده میشود و به همین خاطر هم به آش شباهت بیشتری دارد. بعد از پختن سس، کوفتهها را باید درست کنید و مواد میانی را در آنها بگذارید و فرم دهید. برنج ایرانی باید قبل از ریخته شدن داخل آب جوش، در محلول آب و نمک، به مدت 2 ساعت خیس بخورد.
بهترین غذاهای ایرانی به تفکیک شهر + تاریخچه
از این رو شاید به جرات بتوان گفت که حتما باید باقالی پلو با ماهیچه را به عنوان اولین غذای محبوب و معروف غذای ایرانی برای تمام افراد به شمار آورد. در لیست غذاهای ایرانی، عدس پلو جایگاه ویژه ای در تهیه و توزیع غذاهای نذری دارد. یکی از غذاهای اصلی ایرانی ها در مهمانی ها انواع پلو و چلو است. برنج پخته شده با انواع خورش، کباب یا بصورت پلو مخلوط سرو می شود. و اما کله پاچه که در میان ایرانیها طرفداران و مخالفان زیادی دارد و در این نظر سنجی نیز تا مرحله دوم پیش رفته است، به عنوان یک غذای عجیب برای توریستها شناخته میشود. شاید برای شما هم جالب باشد که ببینید وقتی توریست ها کله پاچه را امتحان میکنند در حالیکه هیچ تصور و پیشینه ذهنی از طعم و ماهیت آن ندارند، چه واکنشی از خود نشان میدهند.
رشته پلو از انواع غذاهای ایرانی با شناسنامه در تاریخ استبه همین خاطر کیفیت این غذا در آن دوران بالاتر از رشته پلوهای امروزی بود. قدیمیها معتقد بودند با خوردن رشته پلو در شب اول سال رشته کار در سال آینده به دست خانواده میآید. شب بله برون هم یکی دیگر از شبهایی بود که این غذا در کنار غذاهای دیگر پخته میشد.
در ادامه لیستی از غذاهای بدون برنج برای شما تهیه کردهایم. یکی دیگر از دسرهای ایرانی که بیشتر در شهرهای شمالی کشور یافت میشود، کلوچه است. کلوچه در کشور ایران با ترکیبات و دستور پختهای متنوعی پخته میشود. اما از بین این کلوچهها، کلوچه فومن بسیار محبوب و مشهور است. یکی از لذتهای گذراندن یک عصر دلپذیر، خوردن کلوچه فومن با چای است. این کلوچه انقدر محبوب است که در شهرهای بزرگی مثل تهران هم در انواع نانوایی و شیرینی پزی پخته میشود، مثل یک مغازه در منطقه ونک تهران که به کلوچههای فومنی معروف شده است.
رشته پلو برای فصل سرد سال به خصوص شب یلدا، شب چهارشنبه سوری و برای سال نو درست میکنند. اما این غذای خوشمزه برای ناهار وپذیرایی از مهمان به خصوص با گوشت قلقلی گزینه مناسبی است. سماق پلو یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که با سماق قرمز و آب لبو درست میشود. این غذا را با کباب خانگی که به صورت سرخ کرده است، درست میکنیم. عدس پلو یک غذای خوشمزه و مجلسی هست که برای نذری و هم برای ناهار قابل درست کردن است.
خورش بادمجان یکی از انواع خورش های قدیمی و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به خورش قیمه دارد و از محبوب ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود. زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. سپس گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی و پیاز رنده شده ترکیب کنید. سپس مقداری نمک و فلفل سیاه و در صورت تمایل ادویه به گوشت اضافه کنید. حالا یک دستکش به دست کنید و آن قدر گوشت را ورز دهید تا حالت چسبندگی گوشت برطرف شود.
دیزی یک غذای محبوب ایرانی:
یکی از این خوراک ها سمبوسه است، که در دیگر شهرهای ایران نیز برای نوش جان کردن در دسترس است. پیچیدن گوشت یا سبزیجات یا حتی سیب زمینی در نان و آرایش زیبای آن به شکل به اصطلاح سه گوش هوش از سر گرسنه و سیر میبرد. زیر نور خوشیدی که از همه جای ایران بشما نزدیکتر است دستانی ماهر که مواد سمبوسه را در غلافی از نان پیچده و در روغن تازه سرخ میکند، صدای زندگی را خواهید شنید. سمبوسه جنوبی به قدری خوشمزه و منحصر بفرد است که به هیچ عنوان نباید امتحان طعم خوشایند آن ها را از دست بدهید. اما این خوراک خوشمزه و سنتی گیلانی با نان و برنج به عنوان غذای اصلی نیز قابل سرور است.
راز موفقیت در طبخ یک فسنجان عالی، آرام پختن آن است تا روغن گردو خارج شده و خورشت، رنگی تیره به خود بگیرد. برای تهیهی یک خورشت فسنجان فوقالعاده به روغن، مرغ یا گوشت قرمز، پیاز، گردوی چرخ شده، آبقوره، رب انار (رب های ترش)، شکر و کمی هل (دلبخواه) نیاز خواهید داشت. اگر شما در فسنجانهایتان از مواد دیگری استفاده می کنید، خوشحال می شویم اگر در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. کلم پلو از انواع غذاهای ایرانی با طعم متفاوت و لذیذ است که بهتر است این نوع غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه کنیدو بی شک یکی از پایه های ثابت منوی غذایی شما خواهد شد . کباب برگ با برنج چلو سرو شده و گوجه کبابی، فلفل کبابی، سبزی ریحان و پیاز از ملزومات اصلی این غذاست و حتما باید به صورت دورچین سرو شوند. ممکن است در نگاه اول فکر کنید این غذا همان قیمه خودمان است و فرقی با آن ندارد.
قیمه نثار یكی از غذاهای ایرانی است كه به طور سنتی در قزوین پخته میشود. قیمه نثار با مخلفات زیادی كه دارد تبدیل به یكی از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و پرطرفدار شده است. گاهی از این غذا در گویشهای عامیانه با نام قیمه نسا یاد میشود كه به اشتباه جا افتاده است. در واقع بسیاری از تویست ها غذاهای ایرانی را با چلوکباب می شناسند. تکه های گوشت قرمزی که در خورشت قیمه به کار میرود از گوشت های قرمه سبزی کوچکتر هستند.