لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
انتشار: تیر 18، 1403
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار

سیر انار را با گوشت اردک یا مرغ می توان تهیه کرد و با برنج در وعده های اصلی میل کرد. سبزی های محلی مانند خالواش، چوچاق، جعفری، گشنیز و نعناع در کنار گوشت چرخ کرده، مغز گردو و رب انار مواد اصلی این غذای لذیذ را تشکیل می دهند. گمج کباب به کباب ترش گیلانی و اناربیج شباهت بسیاری دارد. این غذای خوشمزه شمالی همان طور که از اسمش پیداست درون گمج که یکی از ظرف های معروف شمالی برای پخت غذا است، تهیه می شود. واویشکا ترکیبی از گوشت گوسفندی و پیاز است که در نهایت با تخم مرغ سرو می شود و عطر دائمی غذاهای شمالی، یعنی سیر هم در این غذا وجود دارد. شاید باورتان نشود با اسفناج چنین غذای خوشمزه ای پخته شود.

  • البته در آنجا می توانید غذایتان را در همان فودکورت میل کنید اما رستوران فضای اختصاصی ندارد.
  • چغندر را پس از پاک کردن و شستن، بخارپز کنید یا در فویل بپیچید و برای یک ساعت در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد بپزید.
  • در برخی از طرز تهیه ها از سیر رنده شده، گلپر و آب انار نیز استفاده می شود.

مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت گرم کنید. سپس زردچوبه را در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن، رنگ زردچوبه را به خود بگیرد. پنیر تکه تکه شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا کمی آب شوند.

۵. خورش فسنجان گیلانی و طرز تهیه آن

برای درست کردن این غذا، پیاز را با کره تفت داده و کدو حلوایی خرد شده را به آن اضافه می کنند. در مرحله بعد برنج را به صورت لایه لایه با کدو، زیره و زعفران در قابلمه می ریزند تا دم بکشد. مازندرانی ها این غذا را با تخم مرغ نیمرو و نازخاتون سرو می کنند. غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در سفر به شمال، اگر دل تان غذاهای دریایی خواست، مالابیج را امتحان کنید.

۱۱- آش ترش یا ترشه آش سنتی و محلی گیلانی

سپس بادمجان ها را به این ترکیب بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید. پس از سرخ شدن بادمجان ها، گوجه فرنگی ها را به غذا اضافه کرده و سرخ کنید. نمک، فلفل و سبزیجات خشک را در تابه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در آخر، کمی آب و آبغوره در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد.

ماهی گردوبیج

به مرغ، نمک و فلفل بزنید و آن ها را با دستانتان ماساژ دهید تا خوب به نمک و فلفل آغشته شوند. سپس آن ها را در کمی روغن در تابه تفت دهید تا دو طرف آن ها طلایی شود. پیازهای نگینی خرد شده را در یک قابلمه مناسب در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. کمی زردچوبه به پیازهای طلایی بیفزایید و خوب هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود.

بهتر است قبل از سرخ کردن بادمجان ها، آن ها را در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود. شما می توانید تخم مرغ را در انتها به خورش چغرتمه اضافه کنید و پس از اینکه خودش را گرفت، آن را هم بزنید تا تکه تکه شود. برخی افراد در تهیه این خورش از رب گوجه فرنگی یا رب آلوچه هم استفاده می کنند. اگر آلوچه را از قبل در آب خیس کردید، حتما از آب آن برای پخت مرغ استفاده کنید؛ زیرا طعم لذیذی به خورش اعطا می کند. پس از جوشیدن آب، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش جا بیفتد.