فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران
انتشار: تیر 25، 1403
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران

ترشه تره از غذاهای گیلان است که به علت سبزی های معطری که در پخت آن استفاده می شود، عطر و طعم بی نظیری دارد. مرغ ها را به سس اضافه کرده و یک لیوان آب انار تازه را اضافه کنید. در تابه را گذاشته و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید تا مرغ به آرامی بپزد. ماهی شکم پر را با کته زعفرانی و دورچینی از زیتون پرورده، جعفری، لیمو ترش و گوجه گیلاسی سرو کنید.

  • خورش فسنجان گیلانی با قدمتی از دوره ساسانیان، یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای گیلانی است که معمولا با گوشت اردک یا مرغابی، رب انار و گردو درست می شود.
  • سپس آن ها را خرد کنید و همراه با آب، نمک، فلفل روی حرارت ملایم برای پنج تا ده دقیقه بپزید تا برگ های سیر کاملا نرم شوند.
  • این غذا از ترکیب گوشت اردک با گردو، رب انار و دانه های نرم شده انار پخته می شود.
  • طرز تهیه ترش واش گیلانی و خورش ترش واش مازندرانی و حتی ترش واش لنگرود هم بسیار شبیه است.
  • سیر واویج یکی از غذاهای شمالی رشت محسوب می شود که از ترکیب برگ سیر تازه و تخم مرغ درست می شود.
  • مواد اولیه این غذا شامل رب انار ترش، مغز گردو، آب انار، گوشت اردک و ادویه های متفاوت می شود.

واویشکا یکی از خوراک های خوشمزه و مشهور شمالی است که اصالت آن به کشور روسیه برمی شود. این غذا پس از جنگ جهانی دوم به فرهنگ غذایی گیلان وارد شده است. این خوراک هم با گوشت قرمز درست می شود و هم با مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله.

پیاز، مغز گردوی آسیاب شده و سبزی هایی مانند چوچاق تازه، گشنیز، شنبلیله و سیر هم در همراهی با رب انار و نارنج به ترکیب اضافه می شود. ترشی تره یکی از غذاهای سنتی شهرهای شمالی ایران است که بدون گوشت پخته می شود و معمولا با برنج یا آنچوی سرخ شده سرو می شود. این غذای شمالی خوشمزه، مناسب برای افراد گیاه خوار نیز می باشد؛ چراکه در این غذا از هیچ گونه گوشتی استفاده نشده است. در عین حال غذایی سیر کننده و بسیار خوشمزه ای است که به حتما باید در سفر به این منطقه سرسبز و زیبا، آن را امتحان کنید.

لیست 8 غذای شمالی

در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر ... مرغ ترش از غذاهای سنتی شمال ایران است که وجود دو ماده ی سیر و نارنج آن را از دیگر ... اگر خواستید آن را میل کنید در ابتدا بپرسید که که با گوشت مرغ است یا گوشت مرغابی چون با هر دو گوشت غذا پخته می شود. این غذا رشتی مرغ یا مرغابی با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت پخته می شود سپس آب مرغ را به آن اضافه کرده و می پزند. آلو مسما از معروف ترین غذاهای شمالی به حساب می آید که خوب است یکبار آن را تجربه کنید. مگر می شود به رشت و گیلان سفر کرد و غذای خوشمزه ی اناربیچ را نوش جان نکرد.

۹. شوید خولی و طرز تهیه آن

این خورشت را به عنوان غذای اصیل و بومی رامسر معرفی می کنند. یکی از غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب مازندرانی ها مالابیج است که با نام مالاتا نیز شناخته می شود. برای تهیه این غذا از ماهی سفید، سبزی های معطر، مغز گردو، رب انار و گلپر استفاده می کنند. در اصل باید ماهی شکم پر شده را با حرارت آتش و زغال کباب کنند؛ اما امروزه پخت این غذا با سرعت بیشتری در فرها و ماکروفرها صورت می گیرد. بومی ها ماهی سفید نر را برای این غذا ترجیح می دهند چرا که معتقدند این نوع ماهی گوشت سفت تر و خوشمزه تری دارد. اگر می خواهید یکی از شکم پرهای مازندرانی را امتحان کنید ولی طعم گوشت اردک را دوست ندارید یا ماهی و غذاهای دریایی را نمی پسندید می توانید مرغ شکم پر را امتحان کنید.

در میان غذاهای خوشمزه شمال باید به بشته واش اشاره کرد. این آش که از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز درست می شود پیشنهادی ویژه برای یک عصرانه لذیذ در روزهای سرد زمستان است. غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده و به همین خاطر بسیار معروف است، در اینجا با معرف ترین غذاهای شمالی آشنا شوید. دمی لخلاخ هم بوی خوش و اشتهابرانگیزش را مدیون وجود سیر، پیاز و ادویه های مخصوص جنوبی است که در کره سرخ می شوند. این ها در کنار ماهی هایی مانند سرخو وعده غذایی مقوی و خوش طعمی می سازند.

واویشکا گیلانی سه نوع دارد؛ واویشکا گوشت، واویشکا مرغ و واویشکا دل و جگر گوسفندی که به نوعی به جغوربغور زنجان شباهت دارد. اسپناساک یکی از اصیل ترین خورش های مازندرانی است که با اسفناج تهیه می شود و به همین دلیل یک غذای کاملاً سالم و مقوی محسوب می شود. یکی از اجزای اصلی این غذا آلوچه تازه یا همان گوجه سبز است که سبب شده این غذا را معمولاً در بهار و تابستان درست کنند. طعم شگفت انگیز این غذا که در شهرهای گیلان و برخی از شهرهای مازندران درست می شود، شما را هیجان زده خواهد کرد. اگر هم به جای رستوران این طعم ها را می خواهید به دستپخت محلی ها و در یک کلبه جذاب و به سبک بومی بچشید، اقامتگاه بوم گردی الاسوسو رودسر را اجاره کنید. در کنار این غذا می توانید از طعم بی نظیر ترشی هفتا بیجار و سیرترشی نیز لذت ببرید.

در بیشتر غذاهای شمالی سیر، سبزیجات، تخم مرغ، گردو و رب انار وجود دارند. از جمله غذاهای محلی شمال (به ویژه گیلان) می توان به اناربیج، شش انداز، شیرین تره، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، واویشکا، ترش شامی، خولی آش و ... در میان غذاهای رسمی استان مازندران خورشت ناردون یکی از خوشمزه ترین هاست. این غذا که در مناطق بومی تر به عنوان ناهار عروسی سرو می شود طعم بسیار لذیذی دارد. برای تهیه این غذا از گوشت مرغ، اردک یا غاز استفاده می کنند و انار ترش یا ملس، پیاز، رب انار، شکر و سیر مواد دیگر این غذا را تشکیل می دهند. برای درست کردن این غذا اول سیر له شده را با نمک و زردچوبه تفت می دهیم و بعد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم.