این سبزی محلی در کوهها و دشتهای بروجرد یافت میشود و برای درمان بیماریهای مفصلی مثل روماتیسم بسیار مناسب است. در بروجرد این آش به عنوان یک غذایی که به عملکرد رودهها کمک میکند، شناخته میشود. برای پخت این غذا سبزی را میپزند و به آن عدس، بلغور و برنج اضافه میکنند. این آش را تا حدی هم میزنند تا به صورت حلیم کش دار دربیاید. از یکی معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای رستوران بختیاری شهرکرد، کباب آن است. با توجه به محبوبیت در میان تمام ایرانیان علاوه بر شهرکرد، در اغلب رستوران ها در تمامی شهرهای ایران این غذا سرو می شود.
- این دسر که دارای طبع گرم است از ترکیب کردن و حرارت دادن خرما و شیره ی خرما با هل، دارچین و فلفل سیاه، کنجد، زنجبیل، جوز هندی و میخک به وجود می آید.
- کیفیت بالا و طعم بینظیر کباب سرای شمرون باعث شهرت این کبابی شده است.
- قلعه تاریخی چالشتر از بناهای قجری منطقه چالشتر شهرکرد محسوب می شود.
- دقت کنید که قبل از به سیخ کشیدن گوشت و مرغ، چندین بار با گوشت کوب آنها را بکوبید تا نازک شده و زمان پخت آنها کاهش پیدا کند.
ابتدا اینکه توصیه می کنیم در مصرف و پخت این غذاها کمال میانه روی را داشته باشید چرا که برخی از این غذاها به علت وجود بعضی از مواد ممکن است برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند متناسب نباشد. نکته دیگر که حائز اهمیت است این است که غذاها را در دمای مناسب نگه دارید و ترجیحا در دمای زیر پنج درجه سانتیگراد. نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود. نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده می کنند. پخت این آش ریشه در آیین و سنن قدیمی این منطقه دارد و در شب یلدا و فصل برداشت انار و برای مادران باردار پخته می شود. كاچی شیر غذای دیگری است كه بیشتر خانوادههای دام دار تهیه میکنند.
کباب ایرانی از گذشته تا به امروز در کبابی گلپایگانی0 (
محال است که اهل فست فود باشید و نام فست فود پدر خوب به گوشتان نخورده باشد. اگر تا به حال فرصت این را نداشتید که در رستوران پدر خوب غذا بخورید، حالا در سفرتان به شهرکرد این فرصت فراهم شده است. پدر خوب جایگاه خوبی در میان رستورانهای شهرکرد دارد و مردم شهر نیز این رستوران را دوست دارند. بعد از اینکه برنامه سفرتان را ریختید و خرید بلیط اتوبوس شهرکرد را انجام دادید، میتوانید به اوقات خوشی که در این رستوران قرار است سپری کنید، فکر کنید و حتی از فکرش نیز لذت ببرید.
با توجه به قرار گرفتن این استان در ارتفاعات تعداد زیادی چشمه و رودخانه از آن نشات گرفته اند. از زیباترین مناطق کشورمان در فصل بهار، کوهرنگ و دامان مملو از لاله های واژگون سرخ و زرد رنگ آن است … ششلیک را در شاندیز جردن با سیخ سر میز شما میآوردند و همانجا برای شما سرو میکنند. شاندیز جردن برخلاف تصور به نسبت کیفیت، قیمت بالایی ندارد و از طرفی به علت فضای بزرگی که دارد و میز و صندلیهای 12 نفره برای برگزاری مهمانیها بسیار مناسب است. مرشد نیاوران پارکنیگ ندارد و میتوان گفت یکی از رستورانهای گران تهران است.
نکات مهم برای پختن کباب
در آخر رب انار را که در آب انار حل شده به خورش اضافه میکنند و اجازه میدهند خوب جا بیفتند. یک شامی جذاب و خوشمزه از غذای لری است که نوعی سس به خصوص بر روی آن میریزند. بعد از آن که شامی را آماده کردند، یک سس جذاب از گردو، سبزی معطر و رب انار درست میکنند و تفت میدهند و آن وقت شامیها را در این سس قرار میدهند تا طعم دلچسبی بگیرند.
زمان تقریبی پخت: ۶۰ دقیقه
از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای چهار محال و بختیاری کباب بختیاری است که نه تنها دراستان چهار محال و بختیاریبلکه در تمام شهرهای ایران شعبه ای دارد . از جمله غذاهایی است که شاید تا کنون کمتر نام آن را شنیده باشید. سبزی آش را بعد از شستن و خرد کردن می پزند، سپس برنج و دوغ را به آن اضافه می کنند بعد که پخته شد کمی آرد را در آب حل کرده و به آن می افزایند تا با آش به صورت غلیظ در آید. از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای چهار محال و بختیاری کباب بختیاری است که نه تنها در استان چهار محال و بختیاری بلکه در تمام شهرهای ایران شعبه ای دارد .