
بروزرسانی: 22 خرداد 1404
غذاهای محلی مازندران گشتی در میان خوشمزه های شمالی ️ کارناوال
لپه ها را از شب قبل خیس کنید و آن ها را به صورت جداگانه بپزید؛ البته تا حدی که له نشوند. یک عدد پیاز خلالی خرد شده را نیز در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند. سپس برگ سیر ریز خرد شده را به پیازها بیفزایید و آن ها را خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه تخم مرغ ها را به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند؛ سپس آن ها را هم بزنید. پس از یک ساعت، مرغ ها را از قابلمه دربیاورید و کنار بگذارید. سپس کشمش، قیسی و رب گوجه فرنگی تفت داده شده را همراه با دو فنجان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد و گردوها روغن بیندازند.
- پیاز و گردو آسیاب شده نیز باید به همراه سبزی های معطر تفت دهید.
- درب قابلمه را ببندید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها خودشان را بگیرند و پلا سر تره آماده شود.
- از پله ها باید بروید پایین و آنجا هم تعدادی میز و صندلی چیده شده که می توانید بنشینید.
- پیشنهاد می کنیم این غذای خوشمزه و مقوی را حتماً امتحان کنید.
شما می توانید ماهی را درون فویل آلومینیومی پیچیده و در میان زغال نیز آن را آماده کنید. مرغ شکم پر شمالی دستور پخت های متفاوتی دارد و معمولاً در لیست غذاهای شمالی در فر آن را آماده می کنند. جهت تهیه این غذا شما به یک مرغ کامل، سبزی های معطر شمالی مانند گشنیز، نعنا، چوچاق و خالوش، مغز گردو و رب انار، آلو بخارایی و زرشک نیاز دارید. بعد از اینکه مرغ را چاک دادید باید مواد خود را که قبلاً به خوبی آن ها را تفت داده اید در شکم مرغ قرار دهید و آن را بدوزید.
لیست غذاهای شمالی با گوشت
مخلوط پیاز داغ و دانه انار را به همراه سبزی تفت داده شده، نمک و فلفل به گوشت غاز پخته شده اضافه کنید و آن را برای دو ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز بپزید. در انتهای پخت، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و در صورت تمایل، کمی رب انار ترش به آن بیفزایید. پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا کمی آب بیندازند و نرم شوند.
– طرز تهیه دیبیجا
مواد شما اگر اضافه بود می توانید در گوجه نیز آن ها را بریزید و گوجه شکم پر را در کنار غذایتان سرو کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا کوکو گردو مغزپخت شود. پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، آن را برش بزنید و برگردانید تا طرف دیگر آن ها هم سرخ شود. درب تابه را ببندید و پس از برشته و طلایی شدن کوکو، آن را سرو کنید. رب انار و رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید و به تدریج دو لیوان آب به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
چقدر زمان برای پخت ماهی در غذاهای شمالی لازم است؟
آبغوره یا آب انار را به همراه نمک، فلفل، گلپر، لیمو امانی و آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. در ادامه شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش جا بیفتد. استان گیلان، دارای تنوع بی نظیری از غذاهای بدون گوشت است که می توان آن ها را به صورت تنها یا به عنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای دیگر سرو کرد. به همین دلیل است در دستور غذاهای کاملا گیاهی گیلانی مانند میرزاقاسمی، باقلا قاتق، باقالی خورش و ترشه تره، تخم مرغ وجود دارد. «اناربیج» یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی گیلانی است که قدمت آن به زمان مادربزرگ ها برمی گردد. این غذا به نوعی نسخه قدیمی تر خورش فسنجان محلی گیلانی و شمالی است که برخلاف خورش فسنجان در ترکیب خود، سبزی و سیر هم دارد.