از جمله کبابهای ساده و در عین حال خوش طعم است که تهیه و پخت آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و در نهایت در روغن سرخ میشود. یک غذای سنتی دیگر با طعم ملس که البته معمولا با نان خورده می شود. اصفهانی ها این غذا را با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، شیره، زردک ،ادویه های خوشعطر، پیاز و سرکه درست می کنند. غذاهایی که با توصیههای بسیار زیاد مردم محلی همراه هستند عبارتاند از حلیم بادمجان، پیشغذای تهیه شده از بادمجان، گوشت چرخکرده، عدس و ماست.
- در طرز تهیه خورش آلو اسفناج، گوشت، اسفناج و آلو به کار میرود و آن را به یک غذا ایرانی خوشمزه تبدیل میکند.
- پیش از همه اندکی مزه ترش و تیز گوجه فرنگی، آب لیمو و گاهی مزه آبغوره را حس میکنید.
- جالب است بدانید که منوی این رستوران محدود به غذاهای سنتی نیست و انواع غذاهای فرنگی نیز در آن به چشم میخورد.
طعم این غذا با سایر غذاها متفاوت است و ماده اصلی آن گشنیز است که در چند مرحله به مواد اضافه میشود. این غذا را در شیراز امتحان کنید، زیرا در شهرهای دیگر ایران چنین غذاهای خوشمزهای پیدا نمیشود. رنگ و بوی فوق العاده این پلو حتما شما را هم سر اشتها می آورد. هویج پلوی اصیل شیرازی ترکیبی از برنج، هویج، گوشت چرخ کرده، شکر، زعفران، دارچین، پیاز و نمک است. برای تهیه این پلو هویج ها را خلال کرده در روغن کمی تفت می دهیم.
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان گیلان
یک روش دیگر طبخ این است که تکههای گوشت را از آب گوشت خارج نکنید و برنج را با همان آب گوشت و تکههای گوشت و یک عدد لیموعمانی دم کنید. سپس این عصاره که به آن «کلگ» نیز میگویند، برای یک هفته در آب خیس میشود تا بهصورت خمیر دربیاید. این خمیر در مرحله بعدی در سبدهای مخصوصی که از شاخههای بادام کوهی میسازند، پالایش میشود.
۳۲-رشته پلو
این رستوران دارای بالکن زیبایی است که میهمانان میتوانند هنگام صرف غذا از فضای باغ لذت ببرند. منوی رستوران شاپوری شامل غذاهای سنتی ایرانی مانند کلم پلو، کوفته گوشت گوسفند آبدار، و تهچین است. یکی از غذاهای رایج سر سفره مردم ایران و مهمانیهای دورهمی آنها حلیم بادمجان است. این غذا یکی از غذاهای سنتی شیراز است که خانمهای شیرازی مهارت خاصی در طبخ آن دارند. در حلیم بادمجان از گوشت، لوبیا، بادمجان، گردو، برگ نعناع خشک سرخ شده، پیاز سرخ شده و کشک استفاده میکنند. یک پلو مخصوص شیرازی های اهل دل، آن هم در بلندای شب یلدا.
جالب است بدانید که روز اول آذرماه را به نام روز جهانی قورمه سبزی نامگذاری کردهاند. سپس آنها را بههمراه نخود نیمکوب شده و آب در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید؛ سپس کف روی کله پاچه را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.
طرز تهیه ته تالی، بسیار ساده است و چاشنیهای مختلف، طعم بینظیر و متفاوتی را به این غذا اعطا میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه ته تالی آشنا کنیم. آش دنگو، یکی از غذاهای معجزهآسا در درمان سرماخوردگی است که با انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود و گندم و گیاهی بومی به نام لیزک درست میشود. این آش سنتی منطقه یاسوج بیشتر در فصل زمستان خورده میشود. گیاه لیزک به تره شباهت دارد و معمولا بهصورت خشک یا تازه در تهیه انواع پلوها و آشهای استان کهگیلویه و بویراحمد به کار گرفته میشود.
کباب کوبیده، یک کباب گوشت چرخ کرده با جعفری و پیاز؛ و سبزی پلو، غذای برنجی با شوید، جعفری، پیازچه و گشنیز به همراه نانهای خاص شامل تافتون پخته شده در تنور سفالی است. برای صرف غذاهای محلی استان شیراز میتوانید به رستوران شرزه مراجعه کنید. شرزه یکی از محبوبترین رستورانهای شیراز است که در نزدیکی ورودی بازار اصلی شهر، بازار وکیل، مملو از حیاطها و مغازههای جذاب واقع شده است. این رستوران در دوطبقه ایجاد شده و بهترین کبابخانه شیراز محسوب میشود.
این رستوران بهصورت دوبلکس طراحی شده است و طبقه دوم حالت بالکنی چوبی و بزرگ را دارد که به شکل دوار در محیط رستوران دیده میشود. رستوران سنتی روحی در مقایسه با دیگر رستوران های سنتی تهران یک ترفند خلاقانه به خرج داده و در پذیرایی سنتی خود، کار را تمام کرده است. همان طور که میدانید در اصطلاح عامیانه ظروف روی با نام ظروف روحی شناخته میشوند.