طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش
انتشار: تیر 24، 1403
بروزرسانی: 30 اردیبهشت 1404

طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش

مرغ ها را به نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه آغشته کنید و آن ها را برای چند ساعت در ظرف دربسته در یخچال بگذارید تا مزه دار شوند. در این حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بوی زردچوبه دربیاید.

شما می توانید این خورش را در هر فصلی از سال با سیر تازه یا سیر فریزری درست کنید. سیر تازه از نظر ظاهری شباهت زیادی به پیازچه دارد و در فصل پاییز و بهار در میوه فروشی ها و بازار میوه و سبزی پیدا می شود. توجه داشته باشید که هر چقدر برگ های سیر، نازک تر و ظریف تر باشند، غذاهای شما خوشمزه تر خواهند شد؛ پس در زمان خرید به برگ ها و ریشه سیر دقت کنید.

  • نمک، فلفل و رب انار را در قابلمه بریزید و برای دو دقیقه مواد را تفت دهید.
  • گمج کباب به کباب ترش گیلانی و اناربیج شباهت بسیاری دارد.
  • شما می توانید نصف قاشق چای خوری گلپر را به همراه رب انار به غذا اضافه کنید.
  • بعد از این که لوبیا خوب پخته شد و غذا جا افتاد تخم مرغ را درون آن شکسته و هم می زنند.
  • رستوران آویشو در فلکه اول تهرانپارس، خیابان امیری طائمه قرار دارد.

مواد اصلی باقله قاتق، غذای محبوب گیلانی ها باقلای رشتی، سیر، تخم مرغ و شوید هست که یک کدبانوی رشتی می تواند آن را برای شما بپزد و شما آن را نوش جان کنید. شمال غذاهای دریایی زیادی دارد که برای درست کردن آن ها از چاشنی هایی استفاده می شود که طعم آن ها را منحصربفرد کرده است. ماهی ها بر روی آتش یا ذغال درست می شوند اما از آنجایی که امروز بیشتر خانواده ها فر دارند تهیه ی آن کمی راحت تر شده است. در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر می شود و در آخر هم ماهی بر روی زغال کبابی می شود. لونگی، یکی از غذاهای محلی شمالی کشور است که خاستگاه آن به شهرهای آستارا و تالش در غرب گیلان برمی شود. این غذای لذیذ در آستارا و تالش با مرغ، اردک یا بادمجان به صورت شکم پر درست می شود و چاشنی آن، انواع رب ازگیل، رب آلوچه، آبغوره و رب انار است.

طرز تهیه غذاهای دیگر گیلانی

برای تهیه این خورشت به مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده احتیاج دارید و باید کمی صبور باشید. شاید شما با شنیدن نام خورشت گول بخورید اما چیزی که در نهایت می بینید کمی با تصورات شما متفاوت است. این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد.

خوردن یک گمج کباب چرب و لذیذ در اقامتگاهی مانند اقامتگاه بوم گردی لاکوجان سنگر که همه غذاها با دستپخت محلی و تازه ترین مواد اولیه درست می شوند، طعم دیگری دارد. وقتی صحبت از غذاهای شمالی می شود قبل از هر چیزی کباب های شمالی قند را در دل آب می کنند. تنوع کباب های مخصوص شمالی به قدری بالا است که شگفت زده خواهید شد.

کال کباب

سپس دو پیمانه آب و رب انار به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا برای ۳۰ دقیقه بجوشد. بادمجان های خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس بادمجان های سرخ شده را به همراه پیاز داغ و کمی دارچین به مغز گردو در قابلمه اضافه کنید. پلا سر تره، یک غذای محبوب شمالی است که در استان گیلان با این نام و در استان مازندران با نام «تره بیج» شناخته می شود.

خورشت آلو

لیست ۵ غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار را در این لینک ببینید. برای نگهداری زیتون پرورده، آن را در ظروف شیشه ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید. شما می توانید به جای شکر از مقداری آب لیموی تازه یا سرکه استفاده کنید. برای یکدست تر شدن ناز خاتون، می توان به جای ساطوری کردن، از غذاساز استفاده کرد تا مواد کاملا به یک اندازه خرد شوند. شما می توانید مقدار سیر را طبق ذائقه خود، کم یا زیاد کنید. اگر به سبزی معطر گیلانی دسترسی ندارید، از نعنا، و جعفری و ریحان استفاده کنید.

آلوچه، شوید، رب آلوچه، رب گوجه فرنگی و پیاز از دیگر موادی که در تهیه این خورشت استفاده می شود. پامادور قاتوق دیگر غذای بدون گوشت شمالی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای آماده سازی این غذا باید گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات مخصوص را تهیه کنید. جهت اماده سازی پامادور قاتق باید گوجه فرنگی ها را باید در آب جوش بریزید و سپس پوست آن ها را جدا کرده و ریز آن را رخرد کنید. تخم مرغ در این غذا باید به طور کامل ریخته می شود و نباید ان را هم بزنید.