دسته‌ها
اخبار

طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش

این خورش با گوشت خورشتی، پیاز، قیسی و ادویه‌جات و در صورت دلخواه با آلو و کشمش درست می‌شود. برخی گیلانی‌ها به این خورش، گردو هم اضافه می‌کنند.اگر قصد این کار را دارید، گردوها را ریز خرد کنید و همراه با پیازها تفت دهید تا به روغن بیفتند. خورش فسنجان گیلانی با قدمتی از دوره ساسانیان، یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین غذاهای گیلانی است که معمولا با گوشت اردک یا مرغابی، رب انار و گردو درست می‌شود. البته می‌توان این خورش را مانند خورش فسنجان معمولی با مرغ نیز درست کرد. به بادمجان‌های نگینی خرد شده نمک بزنید و آن‌ها را نیم ساعت رها کنید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.

  • غذاهای شمالی را بی‌تردید باید در صدر لیست غذاهای خوشمزه ایرانی دانست.
  • سپس اشپل‌ها را به‌همراه انار و گلپر دوباره در تابه بریزید.
  • خورش گمج کباب، یک غذای اصیل و لذیذ گیلانی است که مواد تشکیل‌دهنده آن، شبیه به کباب ترش هستند؛ اما این خورش را با آبی کمی در ظرفی سفالی به نام گمچ درست می‌کنند.
  • میزان ترشی غذا بستگی به ترشی آب انار و رب انار شما دارد.
  • مواد لازم برای درست کردن این غذا گوشت مرغ، پیاز، سیر، آب نارنج، لپه، سبزیجات خرد شده (ترکیب جعفری، گشنیز، نعناع و گاهی کمی تره)، آب، تخم مرغ، نمک و فلفل است.

در اواسط پخت، مرغ خرد شده را به خورش اضافه کنید و آن‌ها را روی حرارت ملایم گاز و با درب بسته بپزید.پوست بادمجان‌ها را بگیریذ و به آن‌ها نمک بزنید. پس از ۳۰ دقیقه بادمجان‌ها را بشویید تا سیاهی و تلخی آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را به‌صورت جداگانه سرخ کنید و روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود.

از طبخ کامل خورش، تخم‌مرغ‌ها را در مرحله آخر به مواد اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. به‌جای لیمو امانی می‌توانید از یک قاشق غذاخوری آب نارنج استفاده کنید. به‌جای رب انار، می‌توان از رب گوجه‌فرنگی نیز استفاده کرد. در اواخر زمان پخت رب انار و زعفران را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا آب خورش کشیده شود.

۱۰. گیجاواش تره و طرز تهیه آن

در این شهرها برای تهیه مرغ ترش از سبزی‌های معطر محلی استفاده می‌کنند که همین امر باعث لذیذتر شدن این غذا می‌شود. رمز اصلی خوشمزگی کباب ترش شمالی، استفاده از سبزی‌های معطر محلی است. کباب ترش را با کته و گوجه کبابی میل کنید تا عاشق مزه بی‌نظیر آن شوید. خورش طلا کوله از غذاهای معطر و کمتر شناخته شده شمال کشورمان است که شاید خیلی ها با این غذای سنتی و قدیمی آشنایی نداشته باشند. ماهی مرکب را به قطعات کوچکی تقسیم می‌کنند، با ادویه می‌پزند و با سیب‌زمینی سرخ‌کرده نوش‌جان می‌کنند. ماهی مرکب صادراتی است و برای تهیه آن باید کمی در بازار جست‌وجو کنید و آن را سفارش بدهید.

بادمجان، گوجه فرنگی، ریحان، رب انار و مواد دیگری برای تهیه ناز خاتون لازم است. اگر یک بار این ترشی را امتحان کنید، طعم بادمجان کبابی را تا آخر عمر به خاطر خواهید سپرد. یکی دیگر از پرطرفدارترین غذای شمالی با بادمجان، میزرا قاسمی است. بادمجان کبابی، تخم مرغ، گوجه فرنگی و سیر از مواد تشکیل‌دهنده آن محسوب می‌شوند. در شهرهای دیگر ایران نیز می‌توان چنین غذایی را امتحان کرد؛ ولی میرزا قاسمی شمال طعم دیگری دارد. این غذای شمالی را می‌توان به عنوان پیش‌غذا نیز میل کرد.

خورشت آلو

تنوع غذاهای محلی مازندران، این استان را به یکی از بهترین مقاصد شکم‌گردی در ایران تبدیل می‌کند. پس همراه‌مان باشید تا به دنیای خوشمزه ترین غذاهای شمالی و بهترین غذاهای سنتی مازندران قدم بگذاریم و ببینیم شکم‌گردی در این دیار چگونه است. یکی از مقاصد اصلی کشور، شهرهای شمالی ایران است که هر ساله بسیاری از مسافران و گردشگران این شهرها را میعادگاه اصلی خود می دانند. شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد. شمال ایران پر از غذاهای رنگارنگ است که با چاشنی های بومی، وسوسه انگیز و در کل کشور معروف شده اند.

خورشت اناربیج یک شمالی خوشمزه با مرغ

اگر به آنجا سفر کرده باشید، قطعاً رستوران گیلکی و دریایی نیلوفر آبی را می‌شناسید. رستورانی است زیبا که درست وسط تالاب انزلی واقع شده است و منظره‌ای بسیار زیبا و خارق‌العاده به شما می‌دهد که می‌توانید عکس‌های بسیار زیبایی را در آن به ثبت برسانید. این رستوران در بندر انزلی واقع شده که اگر سری به بندر انزلی زدید، حتماً باید سراغ غذاهای خوشمزه این رستوران نیز برید.

به طور کلی این غذای لذیذ کاملا با استفاده از مواد اولیه گیاهی پخته شده و برای افرادی که گیاه خوار هستند بسیار لذیذ و خوشمزه می‌باشد. البته باید بدانید که کال کباب نوعی پیش غذا است و آن را به همراه غذای اصلی سرو می‌کنند. اگر به شکل و شمایل این غذای خوشمزه نگاه کنید ممکن است که در نگاه اول تصور کنید قورمه سبزی است اما این غذا کاملاً با قرمه سبزی تفاوت دارد.