
بروزرسانی: 22 خرداد 1404
خوشمزه ترین غذاهای شمالی ؛ از کباب تا خورش و آش!
لیست غذاهای شمالی بدون آش های خوشمزه کامل نمی شود، آش های مقویی و خوش عطر و طعم که مخصوصا خوردن آن ها در ماه های سرد زمستان خیلی می چسبد. برای درست کردن این آش از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز استفاده می شود. باقلا قاتق از غذاهای ملی و محبوب شمال است که با لوبیا رشتی، شوید، سیر و تخم مرغ درست می شود و معمولا با برنج کته سرو می شود. برای تهیه این غذا اول سیر با شوید تفت داده می شود و بعد باقلا و آب به آن اضافه می شود تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن باقلاها تخم مرغ ها را به غذا اضافه می کنیم.
- برای تهیه این غذای خوشمزه از گوشت قرمز، اسفناج، پیاز، برگ سیر و سبزی های محلی استفاده می کنند.
- سبزی هایی که در تهیه نازخاتون استفاده می شود، بسته به منطقه متفاوت است.
- رب اناری که استفاده می کنید باید ترش باشد تا طعم قلیه ماهی بهتر شود.
- لیست غذاهای شمالی شامل موارد بسیار زیادی می شود که به عنوان یک ناهار یا شام خوشمزه می توانید آن ها را تهیه کنید.
«باسترما» به معنای «دفن شده» یا «فشار دادن به سمت پایین» است و این غذا شباهت زیادی به ته چین دارد. در تهیه این غذا که معمولا به صورت تک نفر در یک قابلمه کوچک سرو می شود، اردک را در برنج قرار می دهند و آن ها را با هم می پزند. بادمجان های سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و یک لیوان آب جوش روی آن ها بریزید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا واویشکا برای ۲۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد. پس از کشیده شدن آب خوراک، غذا را با برنج یا نان سرو کنید. در ابتدا پوست روی اشپل را جدا کنید و با چنگال آن را دانه دانه کنید.
مرغ ناردونی را می توان با تکه های فیله مرغ نیز تهیه کرد که زمان پخت آن کمتر می شود. این خورش خوشمزه را می توان در مهمانی های خاص سرو نمود و از طعم آن لذت برد. اگر اهل شکم گردی هستید و مقصد سفرتان را بر اساس خوشمزه هایش تعیین می کنید، ما به شما گفته ایم خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را کجا پیدا می کنید.
اگر طرفدار غذاهای دریایی هستید، حتما این غذا را امتحان کنید. ماهی ها روی آتش یا ذغال کباب می شوند و داخل آن با مخلوطی از سبزی های معطر شمالی و گردو و رب انار پر می شود. این غذا کاملا شبیه به کباب است اما بسیار متفاوت تر از آن پخته می شود. پلا هم همان پلویی است که به همراه این غذا طبخ می شود اما بهتر است که برنج را کته طبخ کنید. در زمان سرو بهتر است که به همراه این غذا گردو، باقلا خام، اشپل، زیتون و پیاز هم بگذارید تا نهایت لذت را از پلا کباب ببرید. کارناوال می خواهد شما را به گشتی خوشمزه ببرد و غذاهای محلی مازندران را به شما معرفی کند.
طرز تهیه باکله پته خوراک باقالی و بلغور به روش مازندرانی
در این پست به شما طرز تهیه 7 غذای شمالی با مرغ را آموزش می دهیم، با ما همراه باشید. میرزا قاسمی از معروف ترین غذاهای شمالی است که خیلی ها در دیگر شهرهای ایران هم آن را درست می کنند. برای تهیه ی این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی استفاده می شود و چیزی که آن را خوش طعم می کند بادمجان های کبابی است. در این فاصله ۲ تا پیاز متوسط رو رنده کرده و با روغن کم، مقداری زردچوبه و نمک، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق غذاخوری رب انار ترش تفت دهید. برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک و آب ولرم خیس کنید.
رستوران میلاکوی – یکی از بهترین رستوران های گیلکی تهران
شما می توانید طرز تهیه این غذای لذیذ را در مقاله انواع غذا با مرغ کجارو مشاهده کنید. پوست نازک و رگه های اشپل ماهی را جدا کنید و با چنگال، آن را دانه دانه کنید. سپس برنج پخته، گردو، سیر و پیاز را مخلوط کرده و آن ها را چرخ کنید. مخلوط برنج را به اشپل ماهی بیفزایید و آن ها را با تخم مرغ هم زده، رب انار، سبزی ساطوری شده، نمک، فلفل و گلپر مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مواد یکدست و منسجم شوند.
جالب است بدانید این غذا در تالش به جای شیر با آب و گردوی آسیاب شده درست می شود. برخی افراد کمی گوشت چرخ کرده هم به نرگسی اضافه می کنند؛ اما این غذا در طرز تهیه اصلی خود، یک غذای بدون گوشت است. خورش عدس یا «مرجو خورش»، غذای اصیل شهرستان طالقان و گیلان به شمار می رود و می توانید آن را در کنار خوراک عدسی در برنامه غذایی خود قرار دهید.