بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت
انتشار: تیر 20، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت

اما اگر به سبزی محلی شمال دسترسی ندارید می توانید از نعنا، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید. این غذا را با نام «غورابیج مازندرانی» هم می شناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است. برای خواندن مراحل طرز تهیه کولی غورابیج روی لینک مطلب کلیک کنید. اگر تصمیم گرفته اید به شمال سرسبز ایران سفر کنید، به شکم گردی هم فکر کنید.

مرغ پخته شده و نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید و یک ساعت صبر کنید تا خورشت جا بیوفتد. سپس آب انار، ادویه جات و گردو را به پیاز و مرغ اضافه کنید تا مواد ترکیب شوند. وقتی مواد تفت داده شد رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا رب باز شود.

  • مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز چهار قاچ شده بپزید.
  • بادمجان ها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود.
  • پیاز را ریز خرد کرده و تفت داده، سپس سیر رنده شده را افزوده و تفت دهید.
  • شوید خرد شده، باقلای پوست گرفته و سیر له شده را با هم در یک تابه تفت دهید و سپس آن ها را به قابلمه خورش بیفزایید.

همان طور که خواندید غذاهای شمالی بسیار متنوع هستند و طعم بی نظیر آن ها می تواند لذت سفر را دوچندان کنند. آیا به جز غذاهای معرفی شده عاشق غذای شمالی دیگری در سفر پیشین خود شده اید؟ آن را به کاربران سایت در نظرات معرفی کنید. سیر انار که از پرطرفدارترین غذاهای مازندرانی محسوب می شود، گاهی با گوشت اردک و گاهی با گوشت مرغ پخته می شود. طعم ترش انار را می توانید به خوبی در این خورشت احساس کنید.

۱۵. مطنجن مرغابی و طرز تهیه آن

گفتنی است که این غذا برای اولین بار توسط محمد قاسم خان در زمان حکومت قاجار برای حاکم رشت سرو شد به همین علت نام این غذا را از او گرفته اند. تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت آوای همراه هوشمند هزاردستان (فروشگاه برنامه های موبایلی اندروید بازار) است. به جای مرغ از اردک، خروس، غاز یا بلدرچین استفاده می کنند. برای تجربه بهتر ، مرورگر خود را به کروم، فایرفاکس، اوپرا یا اینترنت اکسپلولر تغییر دهید. در مرحله آخر بادمجان ها را به گمج اضافه کرده و اجازه دهید تا بادمجان ها کاملا بپزند.

۱. ماهی شکم پر شمالی

این غذای سنتی شهرهای رشت، انزلی، فومن و … را حتماً امتحان کنید تا متوجه محبوبیت بالای آن شوید. کباب ترش، طعمی بسیار دل چسب و مانند دیگر غذاهای شمالی مزه ای ترش دارد. کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کباب ها خسته شده اند و دنبال یک طعم جدید هستند. شمال ایران یعنی تنوع غذاهای دریایی، پس هر وقت که به شمال سر می زنید، حتما پادشاه غذاهای دریایی شمال، مالابیج (ماهی گردوبیج) را امتحان کنید. مالابیج را با ماهی سفید درست می کنند که باید نر هم باشد و در مازندران و گیلان بسیار رایج است. خورش یا خوراک مرغ با سس گردو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه شمالی است که معمولا برای مجالس و مهمانی ها تهیه می شود.

برای سرو، واویشکا را در ظرف بکشید و با سیب زمینی سرخ کرده، نان یا برنج سرو کنید. پلاکباب یا پلوکبابی، یکی از غذاهای مجلسی و محبوب گیلانی است که با گوشت و برنج محلی کته درست می شود. این غذای لذیذ را معمولا با باقالی خشک یا تازه، تخم ماهی شور (اشپل)، پیاز و گردو سرو می کنند. این کباب خوشمزه با نان یا برنج سرو می شود و تجربه ای بی نظیر از آشپزی گیلانی را به شما پیشنهاد می کند.

پیاز نگینی خرد شده را در روغن داغ تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سیر له شده و گوجه فرنگی خرد شده را به بقیه پیاز در تابه بیفزایید و تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کاملا کشیده شود. مواد تفت داده شده را به همراه سیب زمینی از وسط نصف شده به لوبیای پخته اضافه کنید.