از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده مانند گوشت چرخ کرده ️ بیشترین ها
انتشار: تیر 21، 1403
بروزرسانی: 01 تیر 1404

از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده مانند گوشت چرخ کرده ️ بیشترین ها

برای خواندن مراحلطرز تهیه آش ترش شمالی یا گیلانی یا ترشه آش روی لینک مطلب کلیک کنید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را می توانید با برنج، ترب سفید، انواع ترشی، سالاد و زیتون سرو کنید. برای مطالعه مراحل طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. البته اگر می خواهید به گیلان سفر کنید، می توانید ماهی فویج را که بسیار شبیه این غذا است میل کنید. گردوبیج از سبزیجات معطر، رب انار، ماهی سفید و گردو تهیه می شود. استفاده از دانه های ساییده انار نیز در این غذا از دیگر تفاوت های آغوز مسما با خورشت فسنجان است.

  • سپس آن ها را با آب بشویید تا سیاهی و تلخی آن ها گرفته شود.
  • لازم به ذکر است؛ غذاهای این بخش از ایران به طور معمول در میان بومیان شهرهای مختلف شمالی شناخته شده است یا اینکه ممکن است با اندکی تفاوت پخت شود.
  • این خوراک هم با گوشت قرمز درست می شود و هم با مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله.
  • برای شیرین یا ترش تر کردن خورش انار مسما، مقداری شکر یا آبغوره به خورش اضافه کنید.
  • سپس درب ظرف را با سلفون بپوشنید و مرغ ها را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
  • سپس فلفل و زردچوبه را به تکه های گوشت اضافه کنید و آن ها را خوب هم بزنید تا بوی ادویه جات دربیاید.

برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید و برای چند دقیقه آن را بپزید تا مغز دانه های برنج کمی نرم شود. حدود یک سوم از برنج را در یک قابلمه مناسب بریزید، اردک را روی برنج قرار دهید و بقیه برنج را نیز روی اردک بریزید. یک لیوان آب و روغن روی برنج دهید، روی درب قابلمه، دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا باستیرما برای حدود چهار ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در زبان گیلکی به معنای ماهی است که به صورت گرد پخته شده است. برای پخت این غذا ماهی سفید شکم پر را در گمج قرار می دهند و برای چند ساعت روی شعله خیلی کم می پزند.

معرفی خوشمزه ترین غذاهای جنوبی ؛ سفر به سرزمین تند و تیزهای جذاب!

قیمت مناسب و کیفیت غذاهای این رستوران بسیار خوب است و خاطره دل چسبی را برایتان به ثبت خواهد رساند. رستوران گیلکی حاج مرتضی در بندر انزلی، بین میدان معراج و میدان مالا واقع شده است. پارکینگ اختصاصی نیز در این رستوران واقع شده تا هیچ مشکلی برای پارک اتومبیل هایتان نداشته باشید. یکی دیگر از مزیت های این رستوران را شاید بتوان رفتار صمیمانه کارکنان آن در نظر گرفت.

– ماهی سفید شکم پر( ماهی گردوبیج)

شما می توانید از عصاره مرغ نیز برای خوشمزه تر کردن خورش استفاده کنید. اضافه کردن چند تکه فلفل دلمه به سس، عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. بهتر است در ابتدا مرغ را با آب خالی بجوشانید و کف روی آن را بگیرید؛ سپس آن را به همراه بقیه مواد بپزید. برای مزه دار کردن مرغ، بهتر است با چاقو، روی آن ها برش های عرضی ایجاد کنید تا زعفران و دیگر مواد به خورد آن بروند. چغرتمه مرغ، یک خورش غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.

بادمجان ها را پس از پوست کندن و گرفتن تلخی، روی حرارت ملایم گاز سرخ کنید تا خوب مغزپخت شوند.. سپس آن ها را روی خورش بچینید تا کمی با حرارت خورش، بپزند. برای سرو، بادمجان ها را دور دیس بچینید و بقیه مواد را در وسط دیس بریزید. سبزی معطر خشک را با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید و سپس آن را در قابلمه خورش بریزید. اجازه دهید تا خورش برای ۱۰ دقیقه دیگر با درب بسته روی حرارت ملایم گاز قل بزند.

سیر تفت داده شده را به مواد اخل قابلمه اضافه کنید و پس از تفت خوردن مواد برای چند دقیقه، سبزی ها را به همراه آب جوش به این مخلوط اضافه کنید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورش روی شعله ملایم گاز بپزد و به روغن بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، دو قاشق غذاخوری رب انار یا چند عدد لیمو امانی را به خورش اضافه کنید تا مزه دار شود.

خورشت آلو، همانند اغلب غذاهای مازندرانی طعمی ترش دارد که در ترکیب با شکر، مزه ای ترش و شیرین ایجاد می کند. سپس پیاز را در کمی روغن تفت داده، آلو، دانه های انار، آب نارنج و مقداری شکر و زعفران را به آن اضافه می کنند. پس از آماده شدن خورشت، مرغ ها را در ظرف چیده و آلوها را در کنار آن قرار می دهند و به همراه برنج سرو می کنند. پس از تبخیر آب خورش و پخت گوشت؛ گمج کباب خوشمزه شما آماده است. اسپناساک یکی دیگر از غذاهای شمال است که در واقع نوعی خورشت اسفناج محسوب می شود. برای تهیه این غذای خوشمزه از گوشت قرمز، اسفناج، پیاز، برگ سیر و سبزی های محلی استفاده می کنند.

طرز تهیه انواع خورش گیلانی با مرغ و گوشت

کوکو فسنجان گیلانی یا آغوز کوکو فسنجان گیلانی، یکی از غذاهای محلی گیلان است که با گردوی سابیده شده، سبزیجات، آرد و پیاز رنده شده درست می شود. برای تهیه این کوکو، یک خورش مشابه فسنجان پخته می شود و سپس کوکوهای سرخ شده در آن قرار می گیرند تا طعم خورش فسنجان به خورد کوکوها برود. از مواد تشکیل دهنده این خورش می توان به گوشت غاز، اردک یا خروس محلی، پیاز، (چوچاق، گشنیز، جعفری و چند برگ شنبلیله)، دانه انار ترش و رب انار اشاره کرد. یک عدد گوجه فرنگی خرد شده را در کمی روغن تفت دهید و سپس آن را به خورش بیفزایید. برنج از قبل خیس خورده را با کمی آب با گوشتکوب بکوبید تا کاملا له شود.