
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
غذاهای شمالی با ماهی
مالابیج یکی از آن غذاهای دریایی است که در گیلان و مازندران رواج دارد و آن را با ماهی سفید، گیاهان معطر، گردو و انار می پزند و آن را روی آتش یا ذغال درست می کنند. این غذای شمالی اصیلی است زیرا در مناطقی که دریا به شهر چسبیده و یا فاصله کمی دارد، اکثر غذاهای آن منطقه با ماهی تازه و خوشمزه تهیه می شود. تجربه این خوردن این غذای شمالی خوشمزه را در استان های کنار دریای خلیج فارس ایران، بسیار پیشنهاد می کنیم. باقالا قاتق یک غذای ملی و محبوب بومی ایرانی است که با لوبیا، شوید، سیر و تخم مرغ تهیه می شود و معمولا با برنج سرو می شود.
در زمان پخت کوکوها در خورش، آن ها را هم نزنید تا له نشوند. پیش از افزودن پیاز رنده شده به مایه کوکو، حتما آب آن را بگیرید. در سبزی مایه کوکو اشپل می توان از برگ سیر تازه و کمی شنبلیله هم استفاده کرد. شامی ماسوله ای را با برنج محلی، کره، ماست و پنیر محلی سرو کنید.
همانطور که می دانید مناطق شمال کشور دارای غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد. مردم شهر های شمالی انواع مختلفی غذا با استفاده از مرغ درست می کنند. در این مقاله طرز تهیه غذاهای شمالی با مرغ به شما ارائه می شود. بلکه ترکیبی از بادمجان کبابی، آب انار ترش (مخصوصاً انار جنگلی)، سیر، گردوی آسیاب شده، نعناع و سبزی محلی چوچاق است. مرغ ترش یکی از غذاهای گیلانی است که با گوشت مرغ، سیر، آب نارنج، پیاز، لپه، تخم مرغ، گشنیز، جعفری، تره و نعناع درست می شود.
- پنیر تکه تکه شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا کمی آب شوند.
- در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر ...
- پارکینگ اختصاصی از جمله ویژگی های مهم و کاربردی این رستوران بوده که عده زیادی برای میل کردن غذا به آن سر خواهند زد.
- از تخم ماهی، برگ سیر و تخم مرغ برای تهیه این پیش غذای مقوی در گیلان استفاده می شود.
- ماهی کولی و میرزا قاسمی های اکبر مشتی حسابی طرفدار دارند.
امکان ندارد سری به بازارهای محلی گیلان زده باشید و ماهی دودی های به نخ کشیده و آویزان به چشمتان نخورده باشد. این ماهی را معمولا به عنوان چاشنی در کنار غذاهایی همچون باقلا قاتق، ترش تره و ترش واش سرو می کنند. شاید بد نباشد بدانید که در زمان های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می کردند.
۱۷- میرزا قاسمی گیلانی
وقتی کاملا سرخ شد، نیم کیلو سبزی(که شامل نعناع، گشنیز، پونه کوهی(خَنِش،خالواش)) را اضافه کرده و کاملا تفت دهید. در تابه را گذاشته تا مواد بجوشد و بعد حرارت را کم کرده تا گوشت به آرامی بپزد. گوشت را با نمک فلفل و گلپر ورز دهید تا کاملا مزه دار شود. داخل شکم ماهی(از قسمت زیر کله ماهی شروع به پر کردن کنید و آروم آروم به سمت پایین ادامه دهید). اگر از گردوی بیشتری استفاده کنید رنگ زیتون پرورده روشن تر می شود؛ در حالی که افزودن انار بیشتر، رنگ آن را تیره تر می کند. برخی افراد، سیب زمینی را جداگانه سرخ می کنند و در انتها برای سرو روی تاس کباب می ریزند.
ماهی گردوبیج
شما می توانید، پیش از اضافه کردن گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورش اضافه کنید. سبزیجات معطر خورش ترشه تره گیلانی شامل اسفناج، برگ چغندر، گشنیز. تره، جعفری، نعنا و شوید و همچنین خالواش یا خولیواش، چوچاق و تره کوهی (نوعی سبزی محلی) می شوند. در برخی از طرز تهیه ها در خورش ترشه تره از پاچ باقلا، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، خانوم باقلا، لپه یا عدس نیز استفاده می شود. پامادور خورش یا پامادور قاتوق یکی از غذاهایی است که در زمان کمی پخته و آماده می شود.
جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت. کباب ترش غذای اصیل رشت و یکی از شناخته شده ترین غذاهای سنتی این شهر محسوب می شود. اگر شما به شهر گیلان سفر کنید و به رستوران های آن بروید این غذای بی نظیر را در تمامی رستوران ها می توانید پیدا کنید. برای تهیه کباب ترش و جوجه ترش ابتدا گوشت گوسفند، گوساله یا مرغ را در سس مخصوص می خوابانند.
یک یا دو عدد تخم مرغ را هم بزنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به خورش اضافه کنید. لیست 8 غذای شمالی - غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. طعم ترش انواع رب انار و آلوچه به همراه سبزی های کافیست تا بخواهیم طرز تهیه انواع غذاهای شمالی را یاد بگیریم.
گیلانی ها معمولاً در کنار باقلاقاتق ماهی شور و اشپل سرو می کنند که ترکیبی هیجان انگیز است. یعنی آشتی با انار و دل دادن به مزه ی ملس آن و دانه هایش. این غذا اصالتا برای مازندران است و ترکیب انار و رب انار و گردو و سیر و مرغ سرخ شده، با کته برنج شمال، طعمی فراموش نشدنی تا پایان عمر در ذهن شما خواهد داشت. شاید وقتی که حرف از تنوع غذایی به میان بیاید، شمال ایران یکی از مناطقی باشد که سر دم دار تنوع در غذاهای محلی است. به همین دلیل در این مطلب از شادیما برای شما بهترین غذاهای شمالی را آورده ایم تا بیشتر با این سرزمین خوشمزه آشنا شوید. اناربیج از رب انار، گردو، سبزی قورمه و گوشت چرخ کرده تهیه می شود.